Baanbrekende proef om rouw te verlichten met psychedelica

door Team Inc.

psychedelica-paddenstoel

De dood van een geliefde, bijvoorbeeld na een strijd tegen kanker, kan langdurig verdriet veroorzaken. Het kan het leven van nabestaanden langdurig beïnvloeden en zorgen dat ze heel lang in deze fase blijven ‘vastzitten’. Psychedelica kan mogelijk helpen bij deze rouwperiode.

“Langdurig verdriet kan echt intens en overweldigend lijden veroorzaken, waardoor het vermogen van een persoon om thuis, op het werk en in relaties te functioneren, wordt aangetast”, zegt Vanessa Beesley, assistent-professor aan het QIMR Berghofer Medical Research Institute in Brisbane, Australië. “Het laat mensen in wezen vastzitten in die vroege rouwfase.

Psychedelica & psychotherapie

“We willen onderzoeken of psilocybine-ondersteunde psychotherapie enige verlichting kan brengen en hen kan helpen met verlies te leven. We zijn aangemoedigd door andere onderzoeken waarbij vergelijkbare psilocybine-interventies werden geassocieerd met snelle en blijvende voordelen voor de geestelijke gezondheid van mensen met therapieresistente depressie en angst voor het levenseinde.”

De komende pilotproef van 15 weken zal maximaal 15 deelnemers bevatten die een dierbare hebben verloren aan kanker. Deelnemers ondergaan drie psychotherapiesessies voorafgaand aan een dosering psilocybine, die zal worden gedaan in aanwezigheid van de therapeut en een verpleegkundige. Daarna volgen er nog vier therapiesessies.

“De psychotherapiesessies na de doseringsdag zullen echt gericht zijn op het helpen van deelnemers bij het verwerken van hun psychedelica-ervaring en eventueel onopgelost verdriet, en op het identificeren van veranderingen die de deelnemer na de ervaring in hun leven zou kunnen aanbrengen,” zei Beesley. “Het is erg belangrijk dat de interventie is opgebouwd rond gestructureerde psychotherapie. Zo kunnen deelnemers zich voorbereiden op de doseringsdag en later de effecten kunnen uitpakken met deskundige begeleiding.”

De doseerdag zal naar verwachting acht uur duren, met de deelnemer onder constant toezicht in een privékamer met een bed, oogmasker en muziek die is ontworpen voor een fijne ervaring. Dr. Stephen Parker, psychiater: “Het doel is om te onderzoeken of deze therapie met psychedelica op de een of andere manier acceptabel, veilig en mogelijk heilzaam is voor mensen. Dit zal helpen bij het plannen van grotere onderzoeken met een steekproef die groot genoeg is om de effectiviteit van deze interventie voor langdurig verdriet te testen.”

Bron: newatlas.com (EN)

Gerelateerde artikelen

Laat een reactie achter

[adrotate banner="89"]