skip to Main Content
Menu
Cannabis Als Alternatief Voor Opioïden Tegen Chronische Pijn

Cannabis als alternatief voor opioïden tegen chronische pijn

Nieuw onderzoek van de Universiteit van British Columbia en het British Columbia Centre on Substance Use suggereert dat dagelijks cannabisgebruik een effectief alternatief kan zijn voor opioïden voor mensen die lijden aan chronische pijn.

Onderzoekers interviewden meer dan 1.100 mensen met chronische pijn en ontdekten dat degenen die dagelijks cannabis gebruikten de helft minder kans hebben op illegaal opioïden gebruik. De gevaren van opioïden en de verslavende werking ervan worden steeds duidelijker. Er worden steeds meer sterfgevallen gerapporteerd in Canada en Amerika als gevolg van een overdosis opioïden.

Uit het onderzoek blijkt echter niet dat alle deelnemers aan het onderzoek opioïden gebruikten om de pijn te verzachten. Eerder onderzoek suggereert wel dat illegaal verkregen opioïden veel gebruikt worden om chronische pijn te bestrijden.

Cannabis als medicijn

“We hebben studies van medicinale cannabispatiënten in Californië en de Verenigde Staten, waaruit blijkt dat veel patiënten het gebruik van opioïden kunnen verminderen door cannabis te gebruiken,” zegt onderzoekswetenschapper Michael John Milloy aan het Britisch Columbia Centre on Substance Use. “Dit nieuwe onderzoek is echt een vooruitgang, omdat dit gegevens zijn van individuen die cannabisgebruikers vergelijken met niet-gebruikers.” Omschakelen naar cannabis als medicijn is echter lang niet eenvoudig, omdat veilige medicinale cannabis lang niet altijd en overal toegankelijk is voor iedereen.

Hoewel de legalisatie van cannabis – medisch en recreatief – in Canada en delen van Amerika het gemakkelijker maakt, is het soms niet voor iedereen toegankelijk door overheidsvoorschriften en strenge kwaliteitseisen. Opioïden kunnen niet helemaal vermeden worden. Er zullen altijd mensen zijn die geen medicinale cannabis willen gebruiken of mediwiet niet te gewenste werking voor heeft.

theglobeandmail.com (Bron, En)

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Back To Top