Thailand gaat massaal medicinale wiet kweken

door Team Inc.

2019-07-26-Thailand gaat massaal medicinale wiet kweken

Thailand legaliseerde vorig jaar als eerste land in Azië het medisch gebruik van marihuana. Dat is de eerste stap naar recreatief gebruik. Deze legalisering is illustratief voor de kentering in Azië, dat bekend staat om zijn strenge antidrugswetten en harde straffen. Dat het roer radicaal omgaat, blijkt uit een vrijgegeven beleidsdocument waarin staat dat het land met spoed bergen medicinale cannabis gaat maken.

Het ontwikkelen van een bloeiende, medische cannabisindustrie is een eis van de Bhumjaithai-partij, een van de grootste partijen uit de coalitie. Natuurlijk speelt mee dat de legalisering van wiet wereldwijd groeit, waardoor er economische kansen ontstaan en veel inkomsten en werkgelegenheid worden gecreëerd. Bovendien erkent de farmaceutische industrie op steeds meer plekken de werking van mediwiet bij pijn, vermoeidheid, spierziekten en andere medische kwalen.

Bhumjaithai-partijleider Anutin Charnvirakul, vicepremier en minister van volksgezondheid, zei dat het zijn doel was om iedereen in Thailand in staat te stellen marihuana te kweken om geld te verdienen. Thaise ondernemers zeggen dat het land in de jaren ’80 een van de grootste exporteurs was van cannabis. Ze hopen dat het land na deze legalisering en grootschalige ontwikkeling in de cannabisindustrie een inhaalslag kan maken.

Medicinale wiet is afgelopen jaren in veel landen gelegaliseerd. Bijvoorbeeld in Australië, Duitsland, Canada, Israël en veel Amerika Staten.

Lees meer op waarmaarraar.nl (Bron, EN)

Gerelateerde artikelen

Laat een reactie achter

[adrotate banner="89"]