Trump-regering vraagt om input over herschikking cannabis

door Team Inc.

2019-03-06-Trump-regering vraagt input over cannabis

De Trump-regering vraagt het grote publiek om te helpen bij het informeren van de VS over de mogelijk herclassificering van cannabis wereldwijd. Vorige maand adviseerde de World Health Organisation (WHO) om wet-en regelgeving omtrent cannabis en cannabis-derivaten te herschikken in internationale VN-drugsverdragen.

De Amerikaanse Food and Drug Administration (FDA) roept geïnteresseerden op om input te geven over cannabis en aanverwante middelen. Deze inbreng en aanbevelingen zullen worden meegenomen om het standpunt van de Verenigde Staten ten opzichte van ‘verdovende middelen’ te bepalen. Dit in voorbereiding op een bijeenkomst van de Commission on Narcotic Drugs (CND) in Wenen in maart dit jaar.

Herijking regelgeving cannabis en CBD

Voornamelijk de medicinale werking van cannabis en cbd zorgen voor legalisatie en verandering van de wet- en regelgeving wereldwijd . WHO: “Er is aangetoond dat cannabis therapeutisch potentieel heeft voor de behandeling van pijn en andere medische aandoeningen zoals epilepsie, spasmen en multiple sclerose.” Daarom wordt er opnieuw gekeken aan welke regels en normen deze middelen moeten voldoen. De WHO wil ook verduidelijken dat cannabidiol (CBD) een bestanddeel van cannabis dat in toenemende mate wordt gebruik voor medische doeleinden, helemaal niet onder internationale beperkingen valt.

“Cannabidiol wordt aangetroffen in cannabis en cannabishars, maar heeft geen psychoactieve eigenschappen en heeft geen potentieel voor misbruik”, zo stelde het WHO-rapport. “Het heeft geen significante nadelige effecten. Cannabidiol is effectief gebleken bij het behandelen van bepaalde afwijkingingen of medische klachten die soms van jongs af aan zijn ontstaan.”

Aanbevelingen

Op dit moment is het onzeker of de aanbevelingen van het WHO worden meegenomen in de 62e zitting van van de Commission on Narcotic Drugs (CND) die van 14 tot 22 maart plaatsvindt. Openbare opmerkingen en aanbevelingen moeten uiterlijk op 14 maart zijn ontvangen. Wanneer het VN-orgaan de stemming uitstelt, wordt deze periode verlengd.

Lees het volledige artikel op Forbes.com (Bron)

Gerelateerde artikelen

Laat een reactie achter

[adrotate banner="89"]