Linnea SA gaat medicinale cannabis produceren in Zwitserland

door Team Inc.

cannabis-wiet-toppen

Het bedrijf Linnea SA heeft van Swissmedic een licentie gekregen voor de productie van THC-actieve farmaceutische ingrediënten (API’s) met een hoog THC-gehalte.

Linnea SA kreeg eind 2022 een licentie voor verdovende middelen van Swissmedic, waarmee het een van de eerste bedrijven in Zwitserland was die producten met een hoog THC-gehalte kon produceren en exporteren. Het bedrijf, dat meer dan 40 jaar ervaring heeft in de farmaceutische industrie, zal in 2023 beginnen met de productie van GMP-gecertificeerde actieve farmaceutische ingrediënten.

Medicinale cannabis producten

Nu de vraag naar GMP-gecertificeerde cannabis van farmaceutische kwaliteit groter is dan ooit, hoopt Linnea met deze licentie te kunnen voldoen aan de behoeften van klanten en patiënten over de hele wereld. “We zijn zo vereerd dat we een licentie voor verdovende middelen in Zwitserland hebben gekregen. Dit opent veel nieuwe commerciële mogelijkheden voor Linnea Cannabinoïden en onze klanten”, aldus Susanne Caspar, CEO van Linnea SA.

“Hoogwaardige cannabinoïde-ingrediënten zijn essentieel voor het produceren van de farmaceutische producten die patiënten nodig hebben, en we willen graag onze expertise bijdragen aan deze inspanning. We kijken uit naar de kansen die dit ons biedt bij het creëren van nieuwe partnerschappen en het blijven innoveren in de branche.”

Bron: businesscann.com (EN)

Gerelateerde artikelen

Laat een reactie achter

[adrotate banner="89"]