Hoger onderwijs: cannabis als hbo-opleiding

door drugsinc

Hoger onderwijs: cannabis als hbo-opleiding

Studenten studeren al jaren onofficieel in wiet. Nu beginnen universiteiten cannabisstudieprogramma’s aan te bieden, want, weet je, marihuana is waar het geld tegenwoordig is.

“We bieden een snelle weg om in de Cannabis industrie te komen”, zegt Brandon Canfield, hoogleraar scheikunde aan de Northern Michigan University in Marquette. Twee jaar geleden stelde hij een nieuwe major in de chemie van geneeskrachtige planten op. Dit deed hij na het bijwonen van een conferentie waar vertegenwoordigers van de cannabisindustrie spraken over een dringende behoefte aan analytische chemici voor de beoordeling en borging van de productkwaliteit.

Medicinale stoffen uit planten

De vierjarige opleiding, die het dichtst in de buurt komt van een marihuana-major aan een geaccrediteerde Amerikaanse universiteit, heeft bijna 300 studenten uit 48 staten getrokken, zei Canfield. Studenten zullen geen marihuana kweken, die onlangs is gelegaliseerd door Michigan kiezers – voor recreatief gebruik. Maar Canfield zei dat studenten medicinale stoffen uit planten zoals sint-janskruid en ginseng zullen leren meten en extraheren en die kennis overdragen naar marihuana.

Landbouwscholen doen ook mee

Landbouwscholen doen ook mee aan de actie. Een soortgelijk programma wordt dit voorjaar op de Minot State University in North Dakota gelanceerd. Het college zei dat studenten laboratoriumvaardigheden zullen leren die van toepassing zijn op medische marihuana, hop, botanische supplementen en de voedingswetenschap.

“Al onze afgestudeerden zullen gekwalificeerd zijn om analisten te zijn in een labomgeving,” zei Canfield, erop wijzend dat deze studie en ervaring zou kunnen leiden tot een betaalde baan die direct zo’n EUR 60.000 oplevert – direct wanneer men van school komt. Degenen die een eigen onderneming willen starten, kunnen een ondernemersparcours kiezen dat cursussen op het gebied van boekhouding, juridische kwesties en marketing toevoegt…

De universiteit van Connecticut lanceert dit voorjaar een cannabis tuinbouwprogramma.

“We volgen de markt”, zegt Jennifer Gilbert Jenkins, een assistent-professor aan de State University van New York in Morrisville, een universiteit in het landelijke centrum van New York die dit jaar een nieuwe minor in cannabisstudies lanceert in zijn tuinbouwafdeling. Studenten werken met hennep en andere planten in plaats van marihuana, maar kunnen stage lopen bij medische marihuana-faciliteiten, zei Jenkins.

Lees het volledige artikel o.a. op BoingBoing.net en Associated Press (EN, bron, afb. Unsplash)

Gerelateerde artikelen

Laat een reactie achter

[adrotate banner="89"]