Home Cannabis Ghana legaliseert cannabisteelt met nieuwe wet

Ghana legaliseert cannabisteelt met nieuwe wet

door Team Inc.

Ghana-vlag

Het Ghanese parlement heeft de wet van de Narcotics Control Commission aangenomen. Als gevolg daarvan heeft het Ministerie van Binnenlandse Zaken de verantwoordelijkheid gekregen om licenties af te geven voor de teelt van cannabis.

Op 12 juli 2023 nam het parlement de wet van de Narcotics Control Commission (Amendment) Bill aan. Deze bestaat uit een enkele clausule die, eenmaal aangenomen, de minister zal machtigen om licenties te verlenen voor de cannabisteelt in het land.

Gecontroleerde cannabisteelt

Met de inwerkingtreding van deze wet zet Ghana een belangrijke stap in de richting van het benutten van de potentiële voordelen van de cannabisteelt. Door de gecontroleerde teelt van cannabis met een beperkt THC-gehalte toe te staan, wil de overheid het industriële potentieel ervan aanboren en het gebruik ervan bij de productie van vezels en zaden onderzoeken. Bovendien kunnen de geneeskrachtige eigenschappen van cannabis nu op een gereguleerde manier verder worden onderzocht en gebruikt.

Deze wettelijke mijlpaal zal naar verwachting de weg vrijmaken voor de ontwikkeling van een goed gereguleerde cannabisindustrie in Ghana, waarbij ervoor wordt gezorgd dat de teelt en het gebruik voldoen aan strikte richtlijnen en kwaliteitsnormen.

Bron: Africannews.com (EN)

Gerelateerde artikelen

Laat een reactie achter