Een dry herb vaporizer gebruiken? Vermijd deze 6 fouten voor geweldige dampsessies

door drugsinc

Vermijd deze 6 veel gemaakte fouten bij dry herb vapen voor geweldige dampsessies

Het roken met een dry herb vaporizer is een van de veiligste manieren om cannabis te gebruiken. Als je echter niet voorzichtig bent met hoe je het doet, kan het zijn dat je je voorraad doorbrandt zonder dat je van de voordelen profiteert. Je kunt het kruid gemakkelijk te veel verbranden, de smaak beïnvloeden en moeite hebben met het produceren van damp.

Als je problemen ondervindt, hoef je je geen zorgen te maken, want het vergt slechts een beetje oefening om het goed voor elkaar te krijgen. Hier is een lijst met de zes veelgemaakte fouten die mensen maken bij het verdampen van droge kruiden. We leggen uit wat je moet doen en hoe je ze kunt vermijden. Wat is een dry herb vaporizer? Bekijk een aantal dry herb vaporizers ter illustratie.

Denkend dat je droge kruiden kunt vervangen door oliën

Ervan uitgaande dat je oliën kunt verbranden, is je vaporizer voor droge kruiden de grootste fout die je kunt maken. Door oliën te gebruiken in plaats van droge kruiden, gaat je vaporizer het snelst kapot. Het zal niet alleen moeilijk zijn om je tank met olie te vullen, maar zelfs als het je goed lukt, is de kans groot dat de olie zelf je verwarmingselement direct volledig kapot maakt.

Dat gezegd hebbende, sommige verdampers werken met zowel oliën als droge kruiden, maar ze zijn meestal duur en worden geleverd met meerdere onderdelen die zijn ontworpen voor verschillende doeleinden. Elke keer dat je een kruid wilt verdampen, moet je de kamer dus wel vervangen en vice versa.

Voordat je olie in de tank van je verdamper gaat laden, moet je eerst de instructies lezen. Als ze niet zeggen dat de verdamper met oliën werkt, gebruik hem dan alleen met kruiden. Het is zo simpel.

Verkeerde temperatuur bij gebruik van je dry herb vaporizer

Veel mensen die vapen maken ruzie over de juiste temperatuur als het gaat om het verbranden van kruiden. Moet het echt hoog of zo laag mogelijk zijn? De waarheid is dat als je de verkeerde temperatuur gebruikt, je het risico loopt je voorraden te vernietigen. Verrassend genoeg is de juiste temperatuur niet afhankelijk van je apparaat, maar eerder van het soort kruid dat je gebruikt.

Verkeerde temperatuur bij gebruik van je dry herb vaporizer
Voorkom verkeerde temperatuur bij gebruik van je dry herb vaporizer (afb)

Volgens deze studie ligt de ideale temperatuur voor het verdampen van kruiden tussen de 175 en 200 graden Celsius. Dat is het temperatuurbereik dat de meeste terpenen activeert en zorgt voor een soepele rookervaring.

Dat gezegd hebbende, weet je nog steeds niet wat de juiste temperatuur is voor jouw soort kruid, dus je zult een beetje moeten experimenteren. Zorg ervoor dat je de temperatuur tussen deze twee waardes houdt. Alles onder of boven die temperatuur kan niet genoeg damp produceren of ervoor zorgen dat het kruid erg slecht smaakt.

Maak je apparaat regelmatig schoon!

Dit zou duidelijk moeten zijn, maar veel gebruikers slagen er niet in hun apparaten in perfecte staat te houden. Als je veel verdampt, moet je je dry herb vaporizer zo vaak mogelijk schoonmaken, bij voorkeur na elk gebruik.

Het is niet nodig om het na elke sessie grondig schoon te maken, maar maak in ieder geval de kamer leeg en veeg het af. Haal na een week of twee het hele apparaat uit elkaar en maak elk onderdeel een voor een schoon. Als je dit doet, krijg je een vlottere dampervaring en blijft jouw apparaat veel langer werken.

Vul de kamer met de juiste hoeveelheid kruiden!

Het vullen van de kamer van je verdamper met te veel of te weinig kruiden kan je vape-ervaring verpesten. Je moet voorzichtig zijn en ervoor zorgen dat je de kamer op de juiste manier vult.

Te veel kruid blokkeert het verwarmingselement en maakt het onmogelijk om eraan te trekken, terwijl te weinig kruid je geen damp geeft. Daarom moet je zoveel mogelijk wiet plaatsen zonder het stevig in te pakken. Als het kruid uitsteekt, verwijder dan het overtollige kruid en je hebt de hoeveelheid die de beste dampervaring geeft.

Geen grinders gebruiken

Dus de temperatuur en het vochtgehalte van het kruid zijn erg belangrijk, maar dat geldt ook voor de consistentie. Als je wiet rookt, hoef je niet op de details te letten, maar je moet ervoor zorgen dat het de juiste consistentie heeft als je het wilt verdampen.

Voordat je het kruid aan je dry herb vaporizer toevoegt, moet je even de tijd nemen om het zoveel mogelijk te vermalen. Als je kruid te dik is, zal het niet gelijkmatig verbranden, dus je krijgt niet de beste ervaring.

Niet weten hoe je vaporizer werkt

Zoals we al zeiden, kun je veel verschillende soorten vaporizers gebruiken om droge kruiden te verdampen. Als je weet hoe je vaporizer werkt, kun je het meeste uit elke sessie halen. Sommige apparaten zijn afhankelijk van de inhalatietechniek; andere zijn afhankelijk van het verwarmingselement. Probeer zo snel mogelijk in te ademen en kijk hoeveel damp je krijgt. De juiste snelheid is degene die je de meeste damp geeft.

Geniet op de juiste manier van je kruid!

Dit zijn de meest voorkomende fouten die mensen maken bij het verdampen van droge kruiden. Het kost niet veel moeite om de zaken goed te krijgen; zolang je je apparaat schoon houdt en ervoor zorgt dat je de kamer niet overbelast, zou het goed moeten komen. Het kan even duren voordat je de zaken onder de knie hebt, maar wat je ook doet, overhaast je niet en probeer verschillende methoden als jouw huidige niet werken zoals verwacht.

Gerelateerde artikelen

Laat een reactie achter

[adrotate banner="89"]