Samenwerken voor Nederlands coffeeshop-experiment

door Team Inc.

wiet-joint-in-coffeeshop

Paradise Seeds uit Amsterdam wordt de officiële partner van Holigram. Holigram is één van de 10 Licensed Producers (LP’s) die zijn geselecteerd door de Nederlandse overheid om coffeeshops te voorzien van cannabis.

Paradise zal Holigram voorzien van strains uit Nederland, zoals Dutch Dragon, Jacky White, Wappa en andere moderne rassen. Holigram richt zich op het telen van biologische cannabis van hoge kwaliteit op grote schaal in een moderne productiefaciliteit van 8000m². De teeltfaciliteit zal vrij zijn van aardgas en energiezuinig door gebruik te maken van ledverlichting en zonnepanelen. Het watersysteem zal recyclebaar zijn.

Staatswiet in coffeeshop

Het Nederlandse wietexperiment is een door de overheid gesteunde proef die tot doel heeft meer grip te krijgen op het achterdeurbeleid. In Nederland geldt namelijk nog altijd het achterhaalde gedoogbeleid, waarin de verkoop wordt gedoogd in coffeeshops maar er niet legaal geteeld mag worden. Daarom is er een grote crimineel ongereguleerde markt en veel verschil in kwaliteit van producten.

De overheid heeft 10 leveranciers (LP’s) aangewezen om de coffeeshops in 11 deelnemende gemeenten te voorzien van cannabisproducten. Coffeeshops in deelnemende gemeenten moeten hier hun producten afnemen, maar hebben een vrije keuzen bij wie van deze elf. Ondanks dat de proef erg moeilijk van de grond kwam, zit er nu schot in de zaak. Het wantrouwen is iets afgenomen zo lijkt het.

Een legale toeleveringsketen kan voordelen bieden omdat je weet wat je krijgt qua voorraad en kwaliteit zonder illegale praktijken te ondernemen. Ook de consument kan voordelen ervaren door de consistente kwaliteit van de producten. Toch zijn er ook veel sceptici door de gestelde eisen aan de producten en het kleinere assortiment dat kan worden aangeboden. De praktijk moet leren of deze groen proef van de grond komt.

Bron: groentenieuws.nl (NE)

Gerelateerde artikelen

Laat een reactie achter

[adrotate banner="89"]