Voormalig NFL-ster Ricky Williams over hoe cannabisgebruik zijn denkwijze veranderde

door Team Inc.

2022-05-16-Voormalig NFL-ster Ricky Williams over hoe cannabisgebruik zijn denkwijze veranderde

Ricky Williams rende vijf seizoenen lang meer dan 1.000 yards per jaar met de Miami Dolphins en New Orleans Saints in zijn carrière. Maar de NFL heeft Williams ook meerdere keren geschorst omdat hij positief testte op marihuana.

Hoewel de schorsingen de reputatie van Williams in het American Football schaden, is hij een prominente pleitbezorger geworden voor het gebruik van cannabis om pijn en sociale angst te behandelen.

Voordelen van cannabisgebruik

De 44-jarige voormalige All-Pro running back vertelde Fox News Digital in een recent interview dat hij in 2002 de voordelen van marihuana begon in te zien. “Ik denk dat het me opviel nadat ik in 2002 niet slaagde voor een drugstest en de NFL zei: ‘Oké, nu moet je 10 keer per maand op drugs worden getest”, herinnert hij zich.

“Natuurlijk ben ik toen gestopt met het roken van wiet. Dat had meteen effect. Ik merkte dat ik meer pijnstillers slikte en angstiger was. Dus begon ik een klein beetje te roken om te zien of er een verschil was. Dat was er zeker. Een groot verschil: ik herstelde sneller, dingen stoorden me minder en dat weerspiegelde zich in mijn prestaties.”

“Ik nam meer pijnstillers omdat ik me meer bewust was van de pijn die ik had. In 2002, vooral buiten Californië, had niemand het echt over medicinale marihuana. Vooral in de NFL werd gezegd: “Doe het niet, want het is een drug waarmee je problemen krijgt.” Ik begon cannabis vooral te gebruiken omdat anderen in mijn team het gebruikten. Dus het was meer groepsdruk en erbij willen horen.”

Andere kijk op cannabis

Williams: “Toch leverde het me veel op. Het is niet wat mensen erover zeggen, want toen ik cannabis consumeerde, zat ik niet op de bank. Ik was niet lui. Ik las en reflecteerde en werkte aan mezelf. Toen ik in 2004 met pensioen ging van de NFL en vrij was van die beperkingen, begon ik te reizen en gesprekken te voeren met anderen.

Ik bleef me verdiepen in cannabis. Het werd me duidelijk dat cannabis al eeuwen in de geneeskunde wordt gebruikt. Het is pas sinds 1937 dat het als iets negatiefs wordt beschouwd. Het was een beetje verwarrend, omdat ik voor het gebruik bestraft werd in mijn sport. Cannabis opent je geest. Het zette me aan het denken”, vertelde Williams aan Fox News Digital. “Het heeft mijn perspectief echt veranderd. En in plaats van me een slachtoffer te voelen, realiseerde ik me dat dit een geweldige kans voor mij was.”

Williams zei dat het gebruik van cannabis hem hielp zijn denken om te buigen en om te gaan met zijn eigen angstproblemen. “Als iemand sociale angst of een ander psychisch probleem heeft, is de standaardbehandeling tweeledig. Het is meestal een soort van gesprekstherapie of cognitieve gedragstherapie en vaak zullen mensen de farmaceutische weg gaan. Het idee is dat er intern iets opgelost wordt dat problemen veroorzaakt voor de persoon”, zei hij.

“Voor mij hielp cannabis. Er is duidelijk een chemische component. Daarom noemen we het een drug, maar ik gebruik het voor wat ik noem zelfpsyhotherapie. Na de training, als ik naar huis ging en rookte, dacht ik na over mijn dag om mezelf beter te begrijpen. Omdat de aard van wat cannabis doet, ons meer in contact brengt met hoe we ons voelen. Veel mensen is geleerd om niet in contact te zijn met gevoelen. Zeker in deze sport is het normaal om gevoelen opzij te zetten en de klus te klaren.

“Voor sommige mensen werkte dat, maar voor mij werkte het niet. Door cannabis kon ik meer in contact komen met hoe ik me voelde. Daardoor was ik minder angstig. In plaats van het probleem te maskeren, hielp cannabis me juist om de oorzaak ervan te achterhalen.”

Eigen cannabismerk

Williams lanceerde in oktober 2021 het cannabis-lifestyle-merk Highsman en bracht drie soorten bloemen uit onder zijn merk: Pregame, een sativa; Halftime, een hybride; en Postgame, een indica. Hij werkte ook samen met Jeeter om een ​​live hars pre-roll en vape set uit te rollen genaamd “Sticky Ricky”.

Alle opbrengsten van de samenwerking tussen Highsman en Jeeter worden gedoneerd aan Athletes for CARE, een organisatie voor geestelijke gezondheidszorg die is opgericht door voormalige professionele atleten om belangrijke gezondheidsproblemen aan te pakken, of ze nu mentaal, fysiek of financieel zijn.

Bron: foxnews.com (EN)

Gerelateerde artikelen

Laat een reactie achter

[adrotate banner="89"]