Rapport: vraag naar cannabisproducten om te slapen met 635% gestegen sinds pandemie

door drugsinc

Rapport: vraag naar cannabisproducten om te slapen met 635% gestegen sinds pandemie

Verenigde Staten – Uit een nieuw rapport blijkt dat de verkoop en vraag naar cannabisproducten om te slapen met 635% is gestegen sinds het begin van de pandemie.

Sinds het begin van de coronaviruspandemie heeft het Californische winkel- en bezorgplatform Ganja Goddess een omzetstijging van 635% geconstateerd voor cannabisproducten om te slapen die op de markt ook onder de aandacht worden gebracht om de slaap te ondersteunen, terwijl het bedrijf in z’n geheel een groei van 100% jaar-op-jaar zag.

Bovendien zag het bedrijf een omzetstijging van 275% op 4/20 ofwel 20 april 2020, de grootste dag voor de verkoop van cannabis en een omzetstijging van 200% op Cyber Monday, de op een na grootste dag voor de online en bezorgingsverkoop.

Verandering tijdens COVID-19 voor cannabisproducten om te slapen

Zachary Pitts, CEO van Ganja Goddess, zei tijdens dat tijdens de pandemie het kunnen snel kunnen bestellen en leveren “een vitale kracht in de industrie werd”.

Verandering tijdens COVID-19 voor cannabisproducten om te slapen
Verandering tijdens COVID-19 voor cannabisproducten om te slapen (afb.)

In de Verenigde Staten werden zowel medicinale als recreatieve cannabis als essentiële diensten beschouwd, maar ze waren onderhevig aan persoonlijke verkoopbeperkingen en moesten in tijden van COVID-19 overschakelen op bezorging of ophaling aan de stoep.

“In een jaar vol uitdagingen zagen we een toename van het aantal consumenten dat bestellingen plaatste voor cannabisproducten die op de markt worden gebracht om te helpen bij slaapproblemen. Dit benadruk een van de vele gezondheidsproblemen waarmee Amerikanen tijdens de pandemie worden geconfronteerd. De kritieke behoefte aan het bezorgen van cannabis blijft ongekend hoog. Terwijl de uitdagingen met betrekking tot de pandemie voortduren, zetten we ons in om te voorzien in de groeiende behoeften van cannabisgebruikers en patiënten in heel Californië.”

Andere, bredere consumentenverschuivingen hebben zich voorgedaan sinds de aankondiging van de pandemie vorig jaar maart. Uit een enquête van Harris Poll, uitgevoerd in opdracht van cannabisbedrijf Curaleaf, bleek dat 45% van de respondenten hun alcoholgebruik sinds het begin van de pandemie had verminderd of vervangen door cannabis.

Bronnen o.a. GanjaPreneur (link), PRNewsWire (link), WestWord (link)

Gerelateerde artikelen

Laat een reactie achter

[adrotate banner="89"]