Amsterdamse politie vindt cannabis in bakfiets en onderschept €400.000 in cash

door Team Inc.

2022-06-03-Amsterdamse politie vindt cannabis en €400.000 in cash in bakfiets

De Amsterdamse politie heeft twee verdachten van drugshandel aangehouden en heeft een grote hoeveelheid cannabis en zo’n 400.000 euro contant in beslag genomen. Dit alles werd mogelijk gemaakt door een van de verdachten die op zijn bakfiets door rood licht reed.

Op 20 mei rond 11.30 uur zag de politie een man op een elektrische bakfiets met hoge snelheid door het rode licht rijden op de Veemkade. De politie hield hem aan, controleerde zijn identiteit en vroeg of ze in de bakfiets mochten kijken, die was afgedekt met zeildoek. Er zat een zak in die sterk naar cannabis rook.

Twee arrestaties

Ze controleerden de zak en vonden een grote hoeveelheid cannabis en voorgedraaide joints. Omdat duidelijk was dat deze drugs niet voor persoonlijk gebruik waren, is de man aangehouden. De verdachte is een 46-jarige Amsterdammer.
De politie stuurde agenten in burger om de woning van de verdachte in de gaten te houden. Minder dan tien minuten nadat ze aankwamen, zagen ze een man het huis verlaten met meerdere grote tassen. De agenten liepen hem voorbij en roken cannabis. Ze hielden de man aan, controleerden de tassen en vonden opnieuw een aanzienlijke hoeveelheid cannabis en joints. De politie heeft deze 47-jarige man uit Amsterdam aangehouden en meegenomen naar een politiebureau.

€400.000 cash

De politie doorzocht na toestemming van het OM de woning van de 46-jarige verdachte en trof meer softdrugs en enkele duizenden euro’s aan. Bij het controleren van het balkon zag een van de agenten een tas op het balkon onder hen liggen. Deze tas was hoogstwaarschijnlijk door een van de aanwezigen in huis naar beneden gegooid. “De tas was kurkdroog terwijl alles eromheen nat was van de regen”, aldus de politie. Er bleek €400.000 in te zitten. De twee verdachten verschenen dinsdag voor de onderzoeksrechter en zijn vrijgelaten. Zij blijven verdachten in deze zaak zolang het onderzoek loopt.

Bron: nltimes.nl (EN)

Gerelateerde artikelen

Laat een reactie achter

[adrotate banner="89"]