Home Cannabis London Drugs Commission kijkt naar cannabislegalisatie

London Drugs Commission kijkt naar cannabislegalisatie

door Ties Inc.

2022-05-15-London Drugs Commission gaat kijken naar legalisering van cannabis

Een nieuwe groep die onderzoekt of cannabis in het VK moet worden gedecriminaliseerd, is opgericht door de Londense burgemeester Sadiq Khan.

Voormalig minister van Justitie Lord Charlie Falconer QC zal de allereerste London Drugs Commission voorzitten. Khan beschreef zijn werkbezoek aan een cannabisapotheek in de Amerikaanse staat Californië als “fascinerend”.
Maar minister van Binnenlandse Zaken Priti Patel zei dat de burgemeester van Londen zijn tijd aan het verspillen was omdat hij “niet de bevoegdheid heeft om drugs te legaliseren”. Labour zei in een verklaring dat de partij geen voorstander is van het veranderen van de drugswet.

Sadiq Khan had ook een ontmoeting met de burgemeester van Los Angeles, Eric Garcetti. Cannabis wordt momenteel geclassificeerd als een klasse B-drug in het VK, met een maximumstraf van vijf jaar gevangenisstraf voor bezit.

Cannabiswetten

In 1996 werd marihuana medicinaal verkrijgbaar in Californië en 20 jaar later kun je het verdovende middel bezitten, gebruiken, kweken en schenken. In 2018 kon je het voor het eerst recreatief kopen en verkopen

Khan: “We moeten een eerlijk, open gesprek hebben over de geschiedenis van cannabis en onze wetten in het VK en onze ervaring met de gevolgen voor de gezondheid in verband met misdaad in de gemeenschap. De beste manier om dat te doen is met de drugscommissie die we nu hebben opgericht. Je kunt het van de experts horen, dat is één ding, maar het zelf zien… het was fascinerend om vanalles te horen van degenen die deze plant cultiveren en kweken.”

Na afronding van de werkzaamheden zal de commissie aanbevelingen doen aan het stadhuis, de overheid, de politie, het strafrechtelijk systeem en de volksgezondheidsdiensten.

Geen bevoegdheden

University College London zal onderzoek en analyse doen naar de impact van eventuele beleidswijzigingen. In reactie op de aankondiging van Khan tweette mevrouw Patel dat de tijd van de burgemeester “beter kan worden besteed aan drugscriminaliteit in Londen”.
“De burgemeester heeft geen bevoegdheden om drugs te legaliseren. Ze ruïneren gemeenschappen, verscheuren families en vernietigen levens”, zei zeh. De eigen partij van distantieerde zich ook van de opmerkingen van de burgemeester en zei: “Het drugsbeleid is niet overgedragen aan burgemeesters.”

Leren van Amerikaans drugsmodel

Op woensdag had Khan een ontmoeting met de burgemeester van Los Angeles, Eric Garcetti, en bezocht hij een cannabisapotheek en -boerderij in de stad om te zien welke lessen er in het VK kunnen worden geleerd op het gebied van drugs.

Ongeveer 2,6 miljoen mensen in het VK gebruikten cannabis blijkt uit cijfers. Deze gegevens van het Office for National Statistics zijn uit 2020. Steve Rolles van de Transform Drug Policy Foundation vertelde aan BBC Radio London dat er kapitaal nodig is om te leren van landen als Mexico en Uruguay die cannabis hebben gedecriminaliseerd. Hij zei: “Het is duidelijk dat, zoals de burgemeester heeft opgemerkt, ons cannabisbeleid niet werkt.

“Het schrikt jongeren niet af. Het criminaliseert veel mensen – vooral jonge zwarte mannen – en het kost het systeem veel geld. “We moeten ernaar kijken. Andere plaatsen in de wereld hebben cannabis gedecriminaliseerd en hopelijk kunnen we van deze ervaringen leren.”

Er is één punt waar zowel de burgemeester van Londen als de minister van Binnenlandse Zaken het over eens zijn: drugs zorgen voor geweld en verwoesten gemeenschappen en levens. Veel Londenaren zijn het misschien met de minister van Binnenlandse Zaken eens dat de burgemeester zijn tijd – en publiek geld verspilt – met het opzetten van een London Drugs Commission. Toch kan de de nieuwe London Drugs Commission wellicht sterk bewijs verzamelen dat een verandering in aanpak ondersteunt.

Bron: thetimes.co.uk (EN)

Gerelateerde artikelen

Laat een reactie achter