skip to Main Content
Menu
Wat Zijn Cannabisconcentraten, Oliën En Extracten? Deel 1

Wat zijn cannabisconcentraten, oliën en extracten? Deel 1

Spread the love ✌🏼

Cannabisconcentraten, oliën en extracten bieden vele unieke voordelen die je niet zult vinden bij het roken. Van eenvoudige, precieze dosering tot schone en verfijnde smaken, vaak concentreert dit zich op de ingrediënten in cannabis die er het meest toe doen. In deze 4-delige serie leer je de fundamenten van concentraten, onderzoek je productopties, ontdek je hoe extracten worden gemaakt en meer.

Cannabisoliën, concentraten en extracten – deze dienen allemaal als verzamelterm waaronder een magazijn met verschillende producten zit: vape-olie, hash, tincturen, dabs, CBD-olie en elk ander product bedacht door cannabischemici.

Een olie, concentraat of extract is een product afgeleid van cannabis plant dat wordt verwerkt tot een geconcentreerde vorm, maar elk type cannabisolie is uniek.

Maar waarom moeite doen met concentraten als je het roken van cannabis al hebt geprobeerd? De cannabis kan goed genoeg voor je zijn, maar er zijn veel redenen om de vele opties en geneesmiddelen die in extract en concentraatvorm worden aangeboden te verkennen:

  • Je hoeft extracten niet te roken. De meeste consumenten kiezen ervoor om concentraten te verdampen of in te nemen voor een rookvrije dosis.
  • Cannabisoliën zijn efficiënt. Er is minder van het product nodig om de gewenste ervaring te bereiken.
  • Extracten zijn verfijnd. Essentiële oliën en cannabinoïden worden gescheiden van plantenmateriaal om een gladde, schone * inademing te creëren wanneer deze verdampt. (* Blijf op de hoogte van het vinden van cannabisolie van hoge kwaliteit en vermijd onbetrouwbare, slecht bewerkte extracten.)
Veelvoorkomende soorten cannabis concentraten (bron: Leafly)

Soorten cannabisolie

In deze serie zullen we de vele cannabisconcentraatopties die voor je beschikbaar zijn onderzoeken (afhankelijk van de lokale cannabiswetgeving). Hier is een korte lijst van verschillende extracttypes om je bekend te maken met wat er in deze serie naar voren komt:

  • CBD-olie verwijst naar niet-bedwelmende producten die in de volksmond worden gebruikt voor de behandeling van uiteenlopende medische aandoeningen. Het wordt meestal verkocht als een tinctuur of in capsulevorm.
  • THC-olie verwijst naar “bedwelmende” oliën die ook in de volksmond medisch worden gebruikt, maar ook euforische effecten veroorzaken. THC-geïnfundeerde oliën komen in vele vormen voor, maar de meest populaire zijn vaste stoffen die kunnen worden verdampt (deze worden “Dabs” genoemd), tincturen en capsules.
  • Verdampercartridges zijn draagbare, gemakkelijk te doseren oliehulpstukken die in combinatie met een batterij worden gebruikt. Het is in wezen een e-sigaret, maar dan met cannabis.
  • Ingestibles (edible) oliën verwijzen naar geactiveerde olie die u kunt consumeren met eten / drinken of in capsulevorm.

Vind het juiste cannabisconcentraat voor jou

Elk extract heeft een ander doel en type consument voor ogen, dus we hebben onze aanbevelingen onderverdeeld op basis van je ervaring met concentraten:

  • Nieuw met cannabisconcentraten? Deel 2 van deze serie zal je kennis laten maken met de meest voorkomende cannabisoliën en -extracten en productaanbevelingen geven aan de wat meer onervaren consumenten.
  • Klaar om verder te gaan dan de tincturen en vape pennen? Deel 3 introduceert je met extra vormen van extracten die je kunt verdampen, dabben of inslikken.
  • Ben je een echte extract-liefhebber? Deel 4 zal je begeleiden naar geavanceerde concentraten die perfect zijn voor de olie-kenner en expert.

Lees meer op Leafly (EN, bron)

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Back To Top