De 3 grootste uitdagingen voor de cannabisindustrie op weg naar 2022

door drugsinc

De 3 grootste uitdagingen voor de cannabisindustrie op weg naar 2022

Gezien de verkoopcijfers die marihuana het afgelopen jaar heeft behaald, is het moeilijk voor te stellen dat er daadwerkelijk obstakels waren die overwonnen moesten worden. Zowel in 2020 als in 2021 was de cannabisindustrie een kracht waarmee rekening moest worden gehouden. In feite wordt verwacht dat de legale cannabismarkt als geheel tegen het jaar 2028 in totaal maar liefst $ 70 miljard waard zal zijn.

Hoewel de ontluikende industrie hoge doelen heeft, zullen ze niet worden bereikt zonder enkele hindernissen te overwinnen. Hier zijn enkele van de grootste waarmee het in 2022 wordt geconfronteerd.

Marktvolatiliteit nu nieuwe spelers de industrie blijven betreden

Gezien de hoeveelheid nieuwe markten die de afgelopen jaren cannabis hebben gelegaliseerd, is het geen verrassing dat de ruimte steeds voller wordt. Ondernemers overal ter wereld hebben de lucratieve kansen ingezien als het gaat om de cannabisindustrie. Alleen al in de tweede helft van 2021 kenden de investeringen in cannabis een piek van 85%.

Aangezien bekend is wat de potentiële inkomsten die kunnen worden behaald zijn met investeringen in de cannabisindustrie, is het niet meer dan normaal dat nieuwe entiteiten uiteindelijk de strijd aangaan. Naarmate nieuwe investeerders erbij betrokken raken, is het waarschijnlijk dat ze onnauwkeurige verwachtingen hebben over wanneer ze rendement kunnen opleveren. Die onnauwkeurige verwachtingen voor snel rendement, samen met een gebrek aan regelgevende maatregelen, zorgen ervoor dat de volatiliteit die momenteel binnen de cannabisindustrie bestaat, tot in 2022 een obstakel zal blijven vormen.

Meer concurrentie van merken die synthetische cannabinoïden produceren

Een ander obstakel dat de cannabisindustrie in het jaar 2022 moet overwinnen, is een toestroom van concurrentie van producenten van Delta-8-, Delta-10- en THC-O-producten.

Een van de grootste redenen waarom de markt voor synthetische cannabinoïden een bedreiging vormt voor de recreatieve marihuana-industrie, is het feit dat bijvoorbeeld veel staten in de Verenigde Staten de online verkoop van dit soort producten toestaan. Het feit dat synthetische cannabinoïden net als elk ander consumentengoed gemakkelijk kunnen worden besteld, betekent dat het voor de meeste consumenten gemakkelijker toegankelijk is dan recreatieve cannabisproducten. Dit zou in 2022 een concurrentieniveau kunnen opleveren dat de recreatieve cannabisindustrie al dan niet bereid is te bestrijden.

Bepalen wat consumenten van cannabismerken verwachten

In de meeste consumentensectoren is kan het zo eenvoudig zijn om tot de kern van het klantsentiment te komen als met het verzenden van een online enquête. Maar aangezien de overgrote meerderheid van de transacties in de cannabisindustrie persoonlijk en contant zijn, is het moeilijk om een idee te krijgen van wat klanten zouden veranderen aan hun ervaring met een cannabismerk. Toch hebben recreatieve cannabismerken de taak om voorop te blijven lopen als het gaat om het voldoen aan de behoeften van de klant. De cannabismerken die weten hoe ze dat effectief kunnen doen, zullen goed gepositioneerd zijn om de concurrentie voor te blijven.

Omdat recreatieve cannabisverkoop nog steeds in veel landen illegaal is, is het moeilijk om contact te houden met klanten om hun tevredenheidsniveau te meten. Zonder kassasystemen is het bijna onmogelijk om klantgegevens bij de hand te houden, maar door creatieve cannabisondernemers te krijgen, moeten ze andere innovatieve manieren kunnen vinden om het hart van het klantensentiment aan te boren.

Wanneer de meeste mensen het hebben over de recreatieve cannabishandel, ligt de nadruk vooral op hoe opwindend het is dat de industrie in zo’n snel tempo groeit. Helaas is dat slechts één kant van de medaille. De uitdagingen waarmee het wordt geconfronteerd, zijn duidelijk en zullen niet gemakkelijk te overwinnen zijn. 2022 wil echter nog steeds een van de meest opwindende jaren tot nu toe worden voor de jonge, bloeiende industrie.

Bronnen o.a. Finance (EN), FreshToast (EN), ProhibitionPartners (EN), WKBW (EN)

Gerelateerde artikelen

Laat een reactie achter

[adrotate banner="89"]