Home Cannabis Israëlische cannabisstart-up loopt voorop in kankeronderzoek

Israëlische cannabisstart-up loopt voorop in kankeronderzoek

door Team Inc.

2021-12-29-Israëlische cannabisstart-up loopt voorop in kankeronderzoek

Het Israëlische biotechbedrijf Cannabotech rapporteerde maandag de resultaten van een celmodelonderzoek uitgevoerd door artsen van het Hadassah Medical Center waarin de werkzaamheid werd onderzocht van CannaboBreast-producten die bedoeld zijn voor de behandeling van borstkanker.

Naar eigen zeggen zouden de producten in combinatie met chemo een zesvoudige verbetering tonen in het doden van kankercellen ten opzichte van bestaande behandelingen. Van tien procent mortaliteit tot zestig procent mortaliteit van kankercellen. Cannabotech ontwikkelt medische producten op basis van cannabis- en schimmelextracten.

Kankerbehandeling met cannabis

Het uitgevoerde experiment toonde aan dat het mogelijk is om de effectiviteit van bestaande behandelingen te vergroten. Naar verwachting kan hierdoor ook de chemotherapiedoses aanzienlijk verlaagd worden, waardoor de bijwerkingen van behandeling minder zullen zijn. Bovendien kunnen patiënten worden geholpen die vanwege heftige bijwerkingen geen conventionele behandeling kunnen ondergaan.

“Dit is een belangrijke mijlpaal in de groei van Cannabotech om een ​​leider in de integratieve geneeskunde te worden”, zei CEO Elchanan Shaked. “De door Cannabotech ontwikkelde combinatieproducten zijn gericht op gebruik bij verschillende vormen van kanker.”

Prof. T Peretz, een senior oncoloog die aan de studie werkte: “Een aanzienlijk deel van de actieve kanker wordt momenteel met cannabis parallel aan de behandeling bestreden.” De producten zijn uniek omdat ze ontwikkelt zijn volgens de normen van de farmaceutische industrie en verschillen stoffen combinatie bevatten.

Lees meer op jpost.com (Bron, EN)

Gerelateerde artikelen

Laat een reactie achter