Fusie van Tilray Inc. en Aphria Inc. afgerond: ’s werelds grootste wietbedrijf op basis van omzet

door drugsinc

Fusie van Tilray en Aphria afgerond: creëert 's werelds grootste wietbedrijf op basis van omzet

De Canadese cannabisbedrijven Tilray Inc. en Aphria Inc. kondigden afgelopen maandag na goedkeuring van aandeelhouders van beide bedrijven, de afronding van hun fusie aan. Het samengevoegde bedrijf is hierdoor ’s werelds grootste wietbedrijf geworden, gemeten op basis van de omzet.

De twee cannabisbedrijven maakten in december bekend dat ze zullen fuseren onder de naam Tilray. De verwachting is dat het nieuwe gecombineerde bedrijf binnen 18 maanden na sluiting van deze deal voor kostenbesparende synergieën zal zorgen, die een belastingvoordeel van $ 81 miljoen of meer zal moeten opleveren.

Irwin D Simon, voorheen CEO en voorzitter van Aphria, zal de nieuwe Tilray leiden, en Tilray’s huidige CEO Brendan Kennedy zal toetreden tot de raad van bestuur.

De aandeelhouders van Tilray hebben afgelopen vrijdag voor de deal gestemd. De aandeelhouders van Aphria ontvingen daarom een 0,8381 van een Tilray-aandeel voor elk Aphria aandeel dat zij in bezit hebben.

De aandelen van het bedrijf zullen op Nasdaq blijven noteren onder de ticker “TLRY” en zullen vanaf vandaag (woensdag) onder dezelfde ticker verhandeld worden op de Toronto Stock Exchange.

“Onze focus richt zich nu op de uitvoering op onze hoogste rendementsprioriteiten, waaronder bedrijfsintegratie en het versnellen van onze wereldwijde groeistrategie. Covid-19-gerelateerde lockdowns hebben voor unieke uitdagingen gezorgd op onder andere de Canadese en Duitse markten”, zei de nieuwe Irwin D Simon in een verklaring.

Samengaan Tilray Inc. en Aphria Inc. klaar voor veranderingen in cannabiswetgeving

Het bedrijf wat voortvloeit uit Tilray Inc. en Aphria Inc. verwacht goed gepositioneerd te zijn om te profiteren van elke verandering in de Amerikaanse cannabiswetgeving, zei hij. Het bedrijf is onder andere eigenaar van SweetWater: een ambachtelijke bierbrouwer op cannabis. Daarnaast ook eigenaar van Manitoba Harvest: een maker van hennep-, CBD- en wellnessproducten waarmee men toegang heeft tot maar liefst 17.000 winkels in Noord-Amerika.

Fusie van Tilray Inc. en Aphria Inc. afgerond- creëert 's werelds grootste wietbedrijf op basis van omzet (afb.)
Fusie van Tilray Inc. en Aphria Inc. afgerond- creëert ’s werelds grootste wietbedrijf op basis van omzet (afb.)

Het nieuwe bedrijf zal naar verwachting een pro forma-omzet behalen van $ 874 miljoen en zal meer dan 17 procent van de cannabismarkt in de detailhandel in handen hebben – het grootste aandeel in handen van een Canadese gelicentieerde producent.

Terwijl de aandeelhouders van Tilray op de vergadering van vrijdag de Aphria-deal steunden, stemden ze wel tegen het verhogen van het maatschappelijk kapitaal van het bedrijf van meer dan 743 miljoen aandelen naar 900 miljoen aandelen.

Bronnen o.a. CBC (EN), MarketWatch (EN), Yahoo!Finance (EN)

Gerelateerde artikelen

Laat een reactie achter

[adrotate banner="89"]