Home Cannabis ADHD behandelen met cannabis

ADHD behandelen met cannabis

door Team Inc.

2020-01-22-ADHD behandelen met cannabis

ADHD staat voor ‘attention deficit hyperactivity disorder’. Iemand met ADHD heeft een verschil in hersenontwikkeling en hersenactiviteit die de aandacht, het vermogen om stil te zitten en de zelfbeheersing kan beïnvloeden. Veel kinderen worden met ADHD gediagnosticeerd. Behandeling gaat bijna altijd samen met medicijnen als Ritalin met alle negatieve bijwerkingen van dien. Wat voor invloed heeft cannabis op mensen met ADHD?

In Amerika wordt 10% van de kinderen gediagnosticeerd met ADHD. ADHD kan een kind beïnvloeden op school, thuis en in vriendschappen. Vaak kan je al veel wegnemen door het kind veel structuur te bieden en geduldig te reageren wanneer er iets niet gelijk lukt. Volwassenen kunnen ook worstelen met ADHD of er pas op latere leeftijd achter komen waarom bepaalde werkzaamheden lastig zijn, waarom zij anders reageren op bepaalde situaties of zich minder goed kunnen concentreren. Of zich afvragen waar die overdosis aan creatieve ideeën vandaan komt. ADHD kent namelijk ook veel positieve kanten wanneer je er goed mee om leert gaan.

Duitse studie

Op mensen die te veel belemmeringen ervaren in het dagelijks leven en geen baat hebben bij gewone behandelingen, kan cannabis een goede uitwerking hebben. Dat wijst een Duitse studie uit. Medicinale cannabis kan de symptomen van cannabis verzachten. Dertig patiënten die weinig baat hadden bij reguliere behandeling kregen cannabis toegediend. Bijna alle deelnemers aan het onderzoek ervoeren een betere concentratie en verhoogde slaapkwaliteit. Bovendien hadden ze minder last van impulsiviteit.

22 van de 30 patiënten besloten de voorgeschreven medicijnen niet langer te slikken en over te stappen op medicinale cannabis. Hoewel wetenschappelijke gegevens over de doeltreffendheid van cannabis bij de behandeling van ADHD schaars zijn, zijn er heel wat anekdotische meldingen. De legalisering van medicinale cannabis op steeds meer plekken ter wereld kan wellicht baanbrekend zijn in de behandeling van ADHD. Het mag op steeds meer plekken door erkende artsen worden voorgeschreven.

Lees meer op hightimes.com (Bron, EN)

Gerelateerde artikelen

Laat een reactie achter