Saoedi-Arabië neemt 47 miljoen amfetaminepillen in beslag

door Team Inc.

2022-09-05-Saoedi-Arabië neemt 47 miljoen amfetaminepillen in beslag

Autoriteiten in Saoedi-Arabië hebben 47 miljoen amfetaminepillen in beslag genomen die verborgen waren in een grote zending meel. De pillen werden gevonden in een magazijn, via de haven van de hoofdstad Riyad, zei het Saoedische ministerie van Binnenlandse Zaken woensdag in een verklaring.

Acht mensen zijn aangehouden op verdenking van het smokkelen van de drugs, aldus een woordvoerder van de Algemene Directie Narcotica Controle (GDNC). Het ministerie zei dat de inbeslagname de grootste ooit was.

Saudi’s GDNC volgde de zending en deed een inval in het magazijn en arresteerde zes Syrische en twee Pakistaanse staatsburgers op verdenking van het smokkelen van de drugs. “De verdachten werden gearresteerd en werden doorverwezen naar het openbaar ministerie”, aldus de verklaring.

Amfetamine in Captagon-tabletten

Het VN-Bureau voor Drugs en Misdaad (UNODC) zei eerder dat de amfetamine in het Midden-Oosten vaak verpakt zijn als Captagon. Captagon was oorspronkelijk de merknaam voor een geneesmiddel dat het synthetische stimulerende middel fenethylline bevat. Hoewel het niet langer legaal wordt geproduceerd, worden volgens het Europees Waarnemingscentrum voor Drugs en Drugsverslaving regelmatig drugs met de naam Captagon in beslag genomen in het Midden-Oosten. De nagemaakte Captagon-tabletten bevatten volgens de UNODC amfetamine en andere chemicaliën.

Bron: edition.cnn.com (EN)

Gerelateerde artikelen

Laat een reactie achter

[adrotate banner="89"]