Aurora Cannabis verscheept de eerste commerciële export naar het Verenigd Koninkrijk volgens nieuwe regels

door drugsinc

Aurora Cannabis verscheept de eerste commerciële export naar het Verenigd Koninkrijk volgens nieuwe regels

Aurora Cannabis Inc. meldt dat het zijn eerste commerciële export van cannabisolie naar het Verenigd Koninkrijk heeft voltooid en het product met succes is uitgegeven door een apotheek.

De autoriteiten hebben onlangs het bedrijf toestemming gegeven voor de eerste verzending van medicinale cannabis vanuit Canada naar het Verenigd Koninkrijk in het kader van het nieuwe wettelijke kader dat van kracht werd op 1 november 2018, wordt vermeld in een persbericht vanuit het hoofdkantoor van Aurora in Edmonton, Canada. Aurora heeft een gevestigde capaciteit om 500.000 kg per jaar en is operationeel en verkoopt in 22 landen over 5 continenten.

In het Verenigd Koninkrijk mogen artsen legaal recepten uitschrijven voor canabis-gebaseerde medicijnen, wanneer ze het erover eens zijn dat patiënten er baat bij zullen hebben voor hun behandeling.  – rapporteert het bedrijf.

“Aurora blijft zijn internationale aanwezigheid uitbreiden, die nu ook het Verenigd Koninkrijk omvat, een land met een bevolking van ongeveer 66 miljoen mensen. Ongeacht de belemmeringen waarmee we mogelijk worden geconfronteerd, zijn we gericht op het helpen van patiënten over de hele wereld om ervoor te zorgen dat ze toegang krijgen tot het medicijn dat ze nodig hebben.” – zegt Neil Belot, de chief global business development officer van het bedrijf.

Aurora is momenteel bezig met het verbeteren van zijn Britse operaties om ervoor te zorgen dat patiënten daar waar en wanneer nodig toegang hebben tot een aantal van de op cannabis gebaseerde geneesmiddelen van het bedrijf.

Lees er meer over op TheGrowthOp (Bron, EN)

Gerelateerde artikelen

Laat een reactie achter

[adrotate banner="89"]