skip to Main Content
Menu
Israël Haalt Duitsland In Als Grootste Importeur Van Medicinale Cannabis Planten

Israël haalt Duitsland in als grootste importeur van medicinale cannabis planten

Spread the love ✌🏼

In juli had Israël meer dan 6 ton cannabisbloem het land in geïmporteerd, aldus Cannabis Magazine-redacteur Oren Lebovitch.

Israël heeft Duitsland officieel ingehaald als de grootste importeur van medicinale cannabis ter wereld tot nu toe in 2020, volgens gegevens die zijn samengesteld door het in Tel Aviv gevestigde Cannabis Magazine en Marijuana Business Daily.

Volgens gegevens gerapporteerd door MJBizDaily werden eind mei ongeveer drie ton geïmporteerd in Duitsland voor apotheek distributie, op basis van antwoorden op een parlementair onderzoek.

Israël nu koploper met import van de cannabisplant

Israël overtrof dat met een grote marge en importeerde begin juni bijna 4 ton cannabis, volgens gegevens gerapporteerd door MJBizDaily.

In juli had Israël meer dan 6 ton cannabisbloem het land in geïmporteerd, aldus Cannabis Magazine-redacteur Oren Lebovitch. De gegevens van Cannabis zijn verzameld met behulp van de importnummers uit de openbare bekendmakingen van bedrijven en de antwoorden die Lebovitch had ontvangen van verschillende leidinggevenden die betrokken waren aan de importkant van de transacties.

Volgens Cannabis Magazine is een van de redenen voor het grote aantal geïmporteerde cannabis bloemen dat de importvereisten van Israël minder streng zijn dan die van hun tegenhangers in de Europese Unie. Dit heeft ertoe geleid dat cannabisproducenten van over de hele wereld die geen EU-Good Manufacturing Practice-certificering hebben, Israël zien als een populaire bestemming voor hun producten, die bijvoorbeeld niet zomaar naar Duitsland kunnen worden verzonden.

Lebovitch vertelde dat een andere reden voor de hoge importcijfers was “onvoldoende binnenlandse productie van bloemen met een hoog THC-gehalte om aan de interne vraag te voldoen”.Recente wetswijzigingen die het gebruik van recreatieve cannabis hebben gedecriminaliseerd, hebben de weg naar het verkrijgen van een recept voor medicinale cannabis aanzienlijk vergemakkelijkt, wat de verdere stijging van de vraag kan helpen verklaren.

“Doorlopende importovereenkomsten suggereren dat er in de tweede helft van het jaar nog meer cannabis bloemen zullen worden geïmporteerd”, voegde Lebovitch toe.

Van Israël is bekend dat het een van de hoogste percentages cannabisrokers ter wereld heeft, met een Yediot Aharonot-peiling die het percentage mensen dat het afgelopen jaar cannabis heeft gerookt op 27% plaatst.

Israël had vóór 2020 geen grote import, maar in slechts zes maanden tijd werd het land de grootste importeur van cannabis ter wereld.

Een mogelijke verklaring voor deze snelle stijging is het contrast tussen de groeiende publieke steun die cannabislegalisatie het afgelopen jaar van politici heeft gekregen. Dit mogelijk in combinatie met publieke verontwaardiging die werd gemeld over de lage kwaliteit van binnenlandse medicinale cannabisbloemen, sinds de hervormingen die door de minister van Volksgezondheid Ya’acov Litzman in 2019 in de industrie werden doorgevoerd.

Bronnen o.a. JPost (EN), MerryJane (EN, afb.), MJBizdaily (EN)

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Back To Top