Ervaren trippers moeten adviseren over het gebruik van psychedelica in Europa

door Team Inc.

psychedelica-paddenstoelen

Europa heeft behoefte aan een collectieve stem van autoriteit op het gebied van het medisch gebruik van psychedelica – en ervaren gebruikers zouden in dat panel moeten zitten – volgens een lobbygroep voor ontwikkelaars en mensen die in het veld werken.

In een briefingdocument dat afgelopen week naar het Europees Geneesmiddelenbureau (EMA) is gestuurd, roept Europe’s Psychedelic Access Research and European Alliance (PAREA) op tot de oprichting van een “multidisciplinair adviesorgaan” om toezichthouders en professionals te begeleiden.

Europa loopt achter

Vroege onderzoeken leverden veelbelovende resultaten op met de stoffen die worden aangetroffen in paddo’s en ecstasypillen bij moeilijk te behandelen depressies en posttraumatische stressstoornissen (PTSS). De stof psilocybine wordt ook getest om mensen met anorexia te behandelen.

Terwijl Europa erg terughoudend is, staan ​​Australië en delen van de Verenigde Staten medische professionals al toe psychedelica voor te schrijven voor bepaalde psychische aandoeningen. Toch zijn er Europese wetgevers die aandringen op verandering.

PAREA (Pschedelica access and research European Alliance) dringt bij het EMA (Europees Waarnemingscentrum voor Drugs en Drugsverslaving ) aan op een bijeenkomst de ontwikkeling van psychedelische behandelingen. Dit schreef PAREA in een brief aan de drugsregulator. Het EU-adviesorgaan drong aan op meer meer gecentraliseerd leiderschap op het gebied van het praktische en klinische gebruik van dergelijke therapieën. Dat omvat ook de manier waarop deze therapieën zullen worden geleverd.

Psychedelica professionals

In tegenstelling tot de meeste pillen moeten psychedelica worden toegediend naast een reeks voor- en nazorg, evenals hulp en begeleiding bij toediening. PAREA wil ervoor zorgen dat deze zorg gestandaardiseerd is, met consensus vanuit meerdere groepen. Het is de bedoeling dat de EU waaronder ook de EMA leer van nationale bevoegde autoriteiten, professionele organisaties, professionals en managers in de gezondheidszorg, psychedelische organisaties, patiëntenorganisaties , medicijnontwikkelaars en de bredere gemeenschap. PAREA noemde onder andere de professionele organisaties Open Foundation en de Beckley Academy.

Deze groepen verzorgen trainingen voor psychedelische therapeuten, gebaseerd op het nieuwste onderzoek van onder meer het Imperial College London en de Amerikaanse Johns Hopkins University. De Beckley-groep, die mensen leert ‘door ongewone toestanden te navigeren om uw cliënten beter van dienst te zijn’, heeft ook zijn eigen psilocybine-retraites.
“Het belang om ervoor te zorgen dat het aangenomen therapeutische model op bewijsmateriaal is gebaseerd en in het beste belang van de patiënten is, kan niet genoeg worden benadrukt”, aldus de brief van de lobbygroep.

PAREA wil ook dat de EMA actie onderneemt om uiteenlopende leveringsstrategieën in heel Europa te voorkomen. “Gecentraliseerde coördinatie op het gebied van psychedelica zou een efficiënt mechanisme bieden om het veld vooruit te helpen, in plaats van dat individuele EU-landen hun eigen werkgroepen zouden initiëren.”

Bron: politico.eu (EN)

Gerelateerde artikelen

Laat een reactie achter

[adrotate banner="89"]