Home Cannabis Een marihuana-apotheek in Michigan biedt een gratis joint aan iedereen die een Covid-19-vaccin krijgt

Een marihuana-apotheek in Michigan biedt een gratis joint aan iedereen die een Covid-19-vaccin krijgt

door drugsinc

Een marihuana-apotheek in Michigan biedt een gratis joint aan iedereen die een Covid-19-vaccin krijgt

Terwijl de wereld nog steeds worstelt met het Coronavirus, heeft een cannabisapotheek in Michigan een ongebruikelijk beleid aangenomen om mensen te overtuigen zich te laten vaccineren. De apotheek van Green House heeft gratis voorgerolde cannabissigaretten weggegeven aan mensen die kunnen bewijzen dat ze tegen het virus zijn ingeënt.

De Green House-apotheek is zijn eigen ‘Pots for Shots’-programma gestart in Walled House, Michigan, in een poging burgers extra te stimuleren met gratis joints naar vaccinatiecentra te drijven.

De winkeleigenaar Jerry Millen vertelde aan CNN: “We zijn allemaal gestrest, maar hopelijk zal het vaccin uiteindelijk een einde maken aan deze pandemie, en we willen gewoon mensen belonen die voorop lopen om het vaccin te krijgen.”

“Als ik kan helpen de pandemie op een of andere manier te stoppen, en dit is de manier door gratis joints te verstrekken waarop ik het kan doen, het zij zo.”

Actie voor gratis joint waarschijnlijk verlengd

In een bericht op hun Instagram-account zei Green House dat degenen die aan deze campagne wilden deelnemen om een gratis joint te krijgen, zouden moeten bewijzen dat ze de prik al hadden gekregen.

Een marihuana-apotheek in Michigan biedt een gratis joint aan iedereen die een Covid-19-vaccin krijgt
Een marihuana-apotheek in Michigan biedt een gratis joint aan iedereen die een Covid-19-vaccin krijgt – Instagram (afb.)

Ze voegden eraan toe: “We hopen allemaal dat het Covid-vaccin het begin van het einde is van deze pandemie die onze buren, onze gemeenschappen en ons land zo zwaar heeft getroffen.”

“Als u ervoor kiest om het Covid-vaccin te krijgen (we steunen altijd de keuzevrijheid), dan is dit onze manier om u te bedanken met een gratis joint voor uw hulp bij het beëindigen van deze pandemie en om ons weer normaal te maken.”

In Michigan is recreatief cannabisgebruik legaal sinds 2018, nadat de staat een referendum had gehouden. Door de staat erkende bedrijven kunnen de drug sinds 2019 verkopen.

Terwijl de campagne oorspronkelijk was gepland voor slechts een maand, beweerde de eigenaar Millen naar verluidt dat als mensen meer tijd nodig hebben, ze overwegen om het aanbod te verlengen.

Volgens de laatste cijfers loopt Michigan een beetje achter op het gebied van vaccinatie, aangezien slechts 6,3% van de inwoners de eerste prik pas heeft gekregen. De New York Times meldt ook dat inmiddels meer dan 25 miljoen mensen de eerste dosis in de VS hebben gekregen.

Bronnen o.a. Canex (EN), CannabisDispensaryMag (EN), CNN (EN)

Gerelateerde artikelen

Laat een reactie achter