Home Cannabis Cannabis en creativiteit: 3 dingen om te weten!

Cannabis en creativiteit: 3 dingen om te weten!

door drugsinc

Cannabis en creativiteit: 3 dingen om te weten!

De Amerikaanse singer-songwriter-rapper Jay Z had moeite om de tekst van zijn lied Izzo te schrijven. Talloze pogingen om het nummer te voltooien mislukten en Jay Z had dringend behoefte aan wat creativiteit. Op een mooie dag (in plaats van de nacht) besloot Jay Z dat hij nog een keer ging zitten, maar alleen na het roken van een joint. Tot zijn verrassing, kwam het schrijven van de song teksten flink op gang na een bevredigende wiet sessie en binnen een paar uur was het nummer Izzo van Jay Z klaar.

Niet alleen Jay Z, maar een aantal artiesten hebben cannabis gecrediteerd om hen te helpen bij het vinden van een ‘creatieve oplossing’ wanneer ze volledig vastzitten. Er is dus genoeg (anekdotisch) bewijs dat cannabis een persoon heel wat creatiever kan maken.

In dit artikel gaan we een paar feiten en dingen bekijken met betrekking tot “Cannabis en Creativiteit” – de twee C’s in kwestie:

1) Niet Sativa, geen Indica, maar Hybride soorten cannabis werken het beste in termen van creativiteit

Om een hoog niveau van creativiteit te bereiken, moet je een evenwicht, stabiliteit in je gedachten en gemoedstoestand handhaven. Dit kan alleen worden bereikt als je een hybride cannabis soort gebruikt en niet alleen Sativa of Indica.

Als je alleen Sativa gebruikt, krijg je energie en word je gemoedstoestand naar een hoger niveau gebracht, terwijl Indica alleen meer een kalmerend middel is. Zo biedt juist een hybride soort je de mogelijkheid om creatiever te zijn.

2) Je stam moet voldoende Limoneen bevatten

Limonene, een terpeen, wordt niet in alle cannabissoorten aangetroffen; het is echter de tweede meest voorkomende terpeen in de stammen waarin het wordt aangetroffen.

De terpenen, die stammen een citrusachtige geur zoals citroenen geeft, staat bekend om zijn stressverminderende eigenschappen. Omdat lage stress over het algemeen tot meer creativiteit leidt, is het verstandig om soorten als Super Lemon Haze of Sour Diesel te kiezen, die veel Limonene bevatten.

3) Cannabigerol (CBG) is in verband gebracht met het verbeteren van iemands creativiteit

Het probleem met cannabigerol (CBG) – een van de 80 bevestigde cannabinoïden – is dat het alleen in de vroege stadia van de levenscyclus van een plant in merkbare hoeveelheden wordt aangetroffen. Bovendien is het extraheren van CBG een moeilijk en zeer duur proces. Dus het is moeilijk om het gemakkelijk te bemachtigen voor je creatieve honger!

Conclusie

Een overvloed van alles is niet goed. Zorg er dus voor dat je leven niet in het teken van de softdrugs komt te staan terwijl je probeert creatief te worden. Het onderzoek naar cannabis bevindt zich nog in een puberale fase, dus ga er goed mee om.

Zie ook HuffsnPuffs (EN, bron)

Gerelateerde artikelen

Laat een reactie achter