Cannabis tegen zwangerschapskwalen? Dacht het niet!

door Team Inc.

2019-06-20-Cannabis tegen zwangerschapskwalen? Dacht het niet!

Het is een kwestie van tijd voordat cannabis de wereld verovert. Maar dat het ook onder zwangere vrouwen een hype zou worden, kunnen wij Nederlanders maar moeilijk verkroppen. In Amerika steekt 7 procent van de zwangere vrouwen weleens een jointje op tegen tegenover 0,2 procent in Nederland.

In Nederland wordt het gebruik van cannabis tijdens de zwangerschap sterk ontraden. Diverse websites en instituten zoals het Trimbos waarschuwen voor ernstige gevolgen voor de ongeboren baby. In Nederland is het blowen tijdens een zwangerschap net zo’n taboe als het roken van tabak of het nuttigen van alcohol wanneer er een kind op komst is. Hiervan kan een kind ook na de geboorte nog ernstige nadelen van ondervinden.

Zwangerschapscannabis

Toch denken Amerikaanse vrouwen hier blijkbaar heel anders over. In totaal gebruikt 7% wiet tijdens de zwangerschap en zelfs 12,1 blowt in het eerste trimester van hun zwangerschap. Circa de helft gebruikt dagelijks of bijna dagelijks. Slechts een klein aantal doet dit om kwalen als misselijkheid en braken tegen te gaan. Dit gedrag hangt waarschijnlijk samen met de grootschalige legalisatie van recreatief gebruik van cannabis in Amerika. Al raden artsen het gebruik van cannabis tijdens de zwangerschap af.

Nederlandse vrouwen

Een ander opvallend feit is dat cannabisgebruik in Nederland opvallend laag is onder dezelfde groep vrouwen, namelijk slechts 0,2 procent. Komt het puur door de legalisatie dat dit cijfer in Amerika veel hoger ligt of heeft het ook te maken met de sociale acceptatie van de omgeving? Feit blijft dat het niet normaal is om cannabis te gebruiken wanneer er een baby op komst is. Niet verwonderlijk, want het kan leiden tot een groeiachterstand en op latere leeftijd voor onder andere concentratie- en angstproblemen. Toch is er nog relatief weinig bekend over prenataal cannabisgebruik en de gevolgen ervan.

Lees meer op bndestem.nl (Bron)

Gerelateerde artikelen

Laat een reactie achter

[adrotate banner="89"]