Nederlands wietexperiment grote flop

door Team Inc.

2021-01-04-Nederlands wietexperiment grote flop

Er was al veel te doen om het wietexperiment. Nederland – drugsland – loopt niet alleen achter de feiten aan als het gaat om goede wet- en regelgeving maar heeft ook haar belangrijke koppositie weggegeven. Dit terwijl er in Amerika en Canada, dankzij legalisatie, miljarden worden verdiend. De volgende soap rondom hét experiment diende zich eind vorig jaar aan.

Nadat er weinig coffeeshops in grote gemeenten wilden deelnemen aan het experiment door de strikte eisen, dient zich nu een nieuw probeleem aan. Er lijkt sprake van een oneerlijke loting die benodigd was om tot tien telers van staatswiet te komen.

Kort geding door oneerlijke loting wietexperiment

In 2017 is in het regeerakkoord afgesproken dat onderzocht gaat worden of er legaal wiet geteeld kan worden en wat de gevolgen zijn. Dit zou het criminele circuit voor een gedeelte lam kunnen leggen, zo is het idee. Een wietexperiment werd geboren, maar het lijkt een grote miskleun te zijn.

Negen aspirant-wiettelers hebben een kort geding aangespannen tegen het ministerie van Volksgezondheid en het ministerie van Justitie en Veiligheid over de veelbesproken proef met het legaal verbouwen van wiet. Ze stellen dat de loting voor het selecteren van de tien uiteindelijke wiettelers oneerlijk is verlopen. De zaak dient op 7 januari.

Lees meer op nrc.nl (Bron, EN)

Gerelateerde artikelen

Laat een reactie achter

[adrotate banner="89"]