Marihuana-migratie – Wie verhuizen er in de VS voor cannabis en waarom?

door drugsinc

Marihuana-migratie - Wie verhuizen er voor cannabis in de VS en waarom?

De migratie rondom marihuana is geen nieuw fenomeen. Mensen hebben er sinds 2013 over gepraat toen legalisatie dichter bij een realiteit in de staat Colorado (USA) kwam. Wat interessant is, is dat het vijf jaar later nog steeds flink gaande is.

Met marihuana dat voor volwassenen nu legaal is in 10 staten en het District of Columbia, vertoont de migratie van marihuana geen tekenen dat het binnenkort zal stoppen. Deze marihuana-migranten verschillen van marihuanarijders – mensen die “weedcation” (vakantie om cannabis te roken) nemen om te ravotten met recreatieve marihuana. In plaats daarvan gooien marihuanamigranten hun leven volledig om en verhuizen naar een staat die medische of het recreatieve-gebruik van marihuana heeft gelegaliseerd. Laten we eens kijken wie er in beweging is, waarom ze in beweging zijn en waar ze dan naartoe gaan.

Wie zijn de marihuana-migranten?

Marihuana-migranten komen uit alle lagen van de bevolking. Staten die medische of recreatieve marihuana hebben gelegaliseerd, hebben gezien dat grote aantallen mensen verhuizen van verschillende belangrijke bevolkingsgroepen, waaronder patiënten, ouders, senioren, boeren, werkzoekenden en mensen die buiten het netwerk wonen.

Patiënten

Mensen die op zoek zijn naar verlichting voor hun ziekten en chronische aandoeningen zijn verhuisd naar staten die medische marihuana al jaren toestaan. Deze migratie begon in staten waar eerst medische marihuana beschikbaar was, zoals Colorado. Vandaag de dag hebben 33 staten en het District of Columbia medische marihuana goedgekeurd, dus de migratie door patiënten is teruggelopen. Het is nog niet voorbij, omdat veel patiënten zich nog moeten verplaatsen naar andere medische marihuanastaten of recreatieve marihuanastaten, omdat hun thuis land of staat nog niet het gebruik van marihuana hebben goedgekeurd voor hun medische toestand.

Ouders

Ouders die hulp zoeken voor de ziekten van hun kinderen en chronische aandoeningen zijn ook overgestapt naar staten die medische marihuana toestaan. Colorado was een van de eerste staten die een aanzienlijke toestroom van inwoners kreeg die specifiek toegang hadden tot medische marihuana voor hun kinderen. Ouders die de overstap naar Colorado maakten, noemden zichzelf in 2013 marihuana vluchtelingen (ofwel “cannabis refugees“) toen ze hun baan en familieleden achterlieten om de medische marihuana die hun kinderen nodig hadden te krijgen.

Senioren

Gepensioneerden zijn al jaren op weg naar marihuana-vriendelijke staten. In 2014 was het grootste percentage mensen dat naar Colorado verhuisde gepensioneerden. In totaal ging een derde van de mensen die in 2014 verhuisde naar de regio Mountain West (inclusief Colorado) er speciaal heen om met pensioen te gaan. Tegelijkertijd meldden apotheekhoudende eigenaren dat 50% of meer van hun klanten senioren waren.

Boeren

Boeren die marihuana verbouwen, gaan ook op zoek naar betere groei- en bedrijfsomstandigheden. Dit geldt met name in Californië, waar zes maanden droogte eerder veel cannabisboeren motiveerde om hun activiteiten verder naar het noorden te verplaatsen. Veel marihuana-boeren in Californië zijn in de afgelopen jaren naar het zuiden van Oregon gegaan, waar de groeiomstandigheden beter zijn. De concurrentie is echter ook groter voor boeren in de zuidelijke markt van Oregon.

Werkzoekenden

De marihuana-goudkoorts zorgde voor een belofte van nieuwe banen voor werkzoekenden in het hele land. Toen nieuwe staten aan boord kwamen en begonnen met het goedkeuren van medicinale of recreatieve gebruik van marihuana, stroomden veel mensen die werkzaam wilde worden in de industrie naar die staten. Ongeacht of al die mensen werk vonden in de marihuana-industrie, had hun migratie zeker een effect op de bevolking en de lokale economie.

Bedrijfseigenaren en cannabis ondernemers

Veel marihuana-gerelateerde bedrijven sloten de winkel in hun eigen staat af toen een andere staat nieuwe en meer wenselijke medische of recreatieve marihuanawetten goedkeurde. De overstap maken was de kosten waard wanneer deze bedrijfseigenaren die kosten afwogen tegen de risico’s van het werken in staten waar hun activiteiten als illegaal konden worden beschouwd. Evenzo maakten ondernemers die een kans zochten om hun claims in de marihuanamarkt in te zetten de overstap naar waar de industrie om vroeg. Tegenwoordig blijven die ondernemers en bedrijfseigenaren maar komen en is er een flinke toename van nieuwe cannabis ondernemingen en startups.

Off-the-Grid-bewoners

Sommige mensen verhuizen naar staten die recreatieve marihuana hebben goedgekeurd, simpelweg omdat ze toegang willen hebben tot marihuana-producten wanneer ze maar willen. In Park County, Colorado, vestigde zich een toevloed van buiten het gebied gelegen mobiele bewoners (of bijna volledig “off-the-grid”) in recreatieve voertuigen en tenten.

Waarom gebeurt de marihuana-migratie?

Er is geen enkele katalysator voor de migratie van marihuana. In plaats daarvan verplaatsen mensen zich om verschillende redenen, maar de vier belangrijkste redenen die de overgrote meerderheid van marihuana-migranten motiveren zijn vrijheid, medische behoeften, kwaliteit en banen en zakelijke kansen.

Vrijheid

Voor veel mensen die naar marihuana-vriendelijke staten verhuizen, is het doel van het verhuizen simpelweg om de vrijheid te hebben om hun gewenste marihuana-producten te gebruiken wanneer ze maar willen.

Medische behoeften

Een groot aantal marihuana-migranten heeft hun leven en gezin volledig “ontworteld” en verplaatst naar een anders staat om voor medicinale doeleinden toegang te krijgen tot marihuana.

Kwaliteit

Mensen die op zoek zijn naar kwalitatief betere, consistente marihuanaproducten, gaan ook naar staten die marihuana voor volwassenen hebben gelegaliseerd.

Banen, ondernemerschap en zakelijke kansen

Werknemers en ondernemers die inkomsten willen genereren uit de marihuanamarkt, zullen hoogstwaarschijnlijk naar marihuana-vriendelijke staten verhuizen als hun eigen staat medische marihuana nog moet goedkeuren of recreatieve marihuana moet legaliseren of als de voorschriften voor marihuana in hun eigen staat overdreven strikt zijn.

Waar brengt de marihuana-migratie de mensen allemaal naartoe?

De meerderheid van de mensen verlaat hun thuisland en verhuist naar een andere staat met vriendelijker medicinale of recreatieve wiet wetten. Ze zouden naar een staat kunnen verhuizen met medische marihuanawetten die hun ziektes vermelden als bijzondere aandoeningen, of ze kunnen verhuizen naar een staat die cannabis voor volwassenen volledig heeft gelegaliseerd.

In Colorado bijvoorbeeld begon een statistisch significante toename van de migratie naar de staat in 2011 volgens The Pot Rush: Is Legalized Marijuana a Positive Local Amenity door Diego Zambiasi en Steven Stillman. In het rapport staat dat tussen 2005 en 2009 gemiddeld 187.600 mensen elk jaar naar Colorado verhuisden om medische marihuana te gebruiken. Tussen 2010 en 2013 steeg het aantal mensen dat naar Colorado verhuisde met 20.760 per jaar (een toename van 11%). Na volledige legalisatie van marihuana in 2014, steeg het aantal mensen dat naar Colorado verhuisde met 15.470 mensen per jaar (een extra 8,2%). Vanaf 2015 had de legalisatie van marihuana de totale bevolking van Colorado met 3,2% doen toenemen.

Zal de marihuana-migratie doorgaan?

Zolang marihuana niet legaal is in alle 50 staten, is het zeer waarschijnlijk dat de migratie van mensen vanwege marihuana zal doorgaan. Het zal echter afnemen omdat meer landen zowel medicinale marihuana als marihuana voor volwassenen -gebruik legaliseren. Met andere woorden, wanneer de Verenigde Staten een blijvend interessant veld vertegenwoordigen voor mensen die op zoek zijn naar vrijheid van keuze, hulp voor hun medische behoeften, kwaliteit en banen met betrekking tot marihuana, zal deze migratie door de zogenaamde “cannabis refugees” doorgaan.

Lees meer op Cannabiz.media (EN, bron)

Gerelateerde artikelen

Laat een reactie achter

[adrotate banner="89"]