Home Aandelen & financieel Tilray breidt medicinale cannabisvoetafdruk uit in Europa

Tilray breidt medicinale cannabisvoetafdruk uit in Europa

door Ties Inc.

2021-10-26-Tilray breidt medicinale cannabisvoetafdruk uit in Europa

Tilray, Inc. (NASDAQ | TSX: TLRY), een wereldwijde pionier op het gebied van onderzoek, teelt, productie en distributie van medicinale cannabis, heeft vandaag aangekondigd dat het door het Luxemburgse ministerie van Volksgezondheid is geselecteerd als leverancier van (GMP) gecertificeerde medicinale cannabisproducten voor het medicinale cannabisprogramma van het land.

Tilray zal een verscheidenheid aan medicinale cannabisproducten van farmaceutische kwaliteit leveren, waaronder extracten en gedroogde bloemen met verschillende THC- en CBD-gehaltes voor patiënten met verschillende medische aandoeningen. Deze medicinale cannabisproducten op recept zullen onder toezicht van artsen worden toegediend aan gekwalificeerde patiënten in Luxemburg.

Tilray pleit voor hoogwaardige medicinale cannabis voor iedereen

Irwin D. Simon, voorzitter en CEO, verklaarde: “Wij zijn van mening dat het groeipotentieel van Tilray in de Europese Unie een kans van $ 1 miljard vertegenwoordigt, en de aankondiging van vandaag bevestigt dat we potentieel omzetten in prestaties. Met de validatie van vandaag door het Luxemburgse ministerie van Volksgezondheid, biedt Tilray nu medicinale cannabis onder de merknaam aan in 20 landen over de hele wereld – een bewijs van onze hoge normen en status als vertrouwde partner voor patiënten in nood. We zijn er trots op dit ongeëvenaarde wereldwijde platform te bouwen en zullen blijven pleiten voor patiënten toegang in Europa en in landen over de hele wereld.”

Denise Faltischek, Head of International en Chief Strategy Officer, voegde toe: “Tilray’s missie omvat een onwrikbare overtuiging dat patiënten over de hele wereld toegang moeten hebben tot veilige, hoogwaardige medicijnen op basis van cannabinoïden. We zijn er trots op deze inspanning uit te breiden naar Luxemburg en patiënten in nood te voorzien van cannabisproducten van farmaceutische kwaliteit. We zijn toegewijd om een ​​vertrouwde partner te zijn en we zullen ons sterke medische platform blijven gebruiken om de toegang tot medische cannabis van de hoogste kwaliteit voor patiënten over de hele wereld te vergroten.”

Hypermoderne cannabisfaciliteiten in de EU

Tilray exploiteert twee ultramoderne GMP-gecertificeerde cannabisteeltfaciliteiten in Europa, gevestigd in Cantanhede, Portugal, en Neumunster, Duitsland. De EU Campus in Portugal is een veelzijdige productiefaciliteit die de teelt, extractie, verwerking en verpakking van medicinale cannabis omvat. Het dient ook als een hub ter ondersteuning van Tilray’s klinische onderzoeks- en productontwikkelingsinspanningen in heel Europa. Daarnaast heeft Tilray verkoop- en distributieovereenkomsten gesloten om medicinale cannabis te leveren via grote farmaceutische distributiekanalen, waaronder CC Pharma, in heel Duitsland en de EU, die zullen dienen als een middel om patiënten toegang te geven tot Tilray’s GMP-gecertificeerde afgewerkte medicinale cannabis.

Lees meer op businesswire.com (Bron, EN)

Gerelateerde artikelen

Laat een reactie achter