Home Drugs Witte Huis wil aantal drugssterfgevallen drastisch verminderen

Witte Huis wil aantal drugssterfgevallen drastisch verminderen

door Team Inc.

2022-04-26-Witte Huis wil aantal drugssterfgevallen drastisch verminderen

In haar eerste gedetailleerde plan om de stijging van het aantal sterfgevallen door overdoses te vertragen en te verminderen, legt de regering-Biden de nadruk op schadebeperking.

Dat betekent meer toegang tot schone naalden, fentanyl-teststrips en naloxon. Schone naalden helpen de verspreiding van ziekten te verminderen. Met fentanyl-teststrips kunnen drugsgebruikers het middel controleren voordat ze op het punt staan ​​deze krachtige opioïde te consumeren. Naloxon is een medicijn dat een overdosis opioïden snel kan omkeren.

“De belangrijkste actie die we op dit moment kunnen nemen om levens te redden, is om voldoende naloxon te hebben voor iedereen die het nodig heeft zonder angst of oordeel”, zegt Dr. Rahul Gupta, directeur van het Witte Huis Office of National Drug Control Policy.

Schadebeperking en drugspreventie

Schadebeperking is een van de vier beleidsmaatregelen die volgens de regering-Biden onmiddellijk moeten worden geïmplementeerd om het recordaantal sterfgevallen door overdoses aan te pakken. Volgens de CDC stierven ongeveer 106.854 mensen aan overdoses in de loop van een jaar eindigend in november 2021.

Bovendien wil de regering het aantal opnames voor behandelingen tegen 2025 verdubbelen en ervoor zorgen dat patiënten tijdens de behandeling toegang hebben tot medicijnen tegen opioïdengebruik. “De nationale strategie voor drugsbestrijding voorziet in grote uitbreidingen in de toegang tot behandeling en schadebeperking, wat vele levens zal redden”, zei Dr. Josh Sharfstein van de Johns Hopkins Bloomberg School of Public Health.

Het Witte Huis stelt ook betere gegevensverzameling voor om te helpen voorspellen wie het meeste risico loopt op een overdosis en om te waarschuwen voor veranderingen in het drugsaanbod. Het roept op tot hernieuwde inspanningen om de drugshandel te verstoren, inclusief sancties tegen individuele handelaars.

Drugshulp verschilt per staat

Gupta zegt dat een recent tweeledig congresrapport dat een grotere acceptatie van schadebeperkingsdiensten aanbeveelt, zijn punt ondersteunt. De toegang tot schadebeperking en behandeling verschilt echter van staat tot staat. Massachusetts breidt bijvoorbeeld de definitie van schadebeperking uit buiten het plan van Biden om. In de staat worden crack-pipes uitgedeeld om de overdracht van infecties te beperken. Ook wordt er nagedacht over wetgeving die drugsgebruik onder toezicht mogelijk maakt om overdoses te voorkomen.

“Of je toegang hebt tot deze diensten hangt grotendeels af van waar je woont”, zegt Robin Pollini, een universitair hoofddocent aan de West Virginia University die het gebruik van injectiemedicatie en schadebeperking bestudeert.
Pollini zegt blij te zijn dat de regering-Biden schadebeperking opneemt in haar plan om het aantal sterfgevallen door overdoses te verminderen, maar dat de financiering verre van toereikend is. Pollini en andere experts op het gebied van schadebeperking zeggen dat de federale overheid een verbod op federale financiering voor spuiten moet opheffen als ze deze programma’s wil uitbreiden.

Lees meer op npr.org (Bron, EN)

Gerelateerde artikelen

Laat een reactie achter