Cannabisproef op de Island of Man

door Team Inc.

cannabis-top

Op het Isle of Man is een distributiedienst voor medicinale cannabis begonnen als onderdeel van een proef van een jaar. Karsons Pharmacy in Onchan kreeg in juni van de overheid de vergunning om de producten gedurende 12 maanden te importeren en af ​​te leveren.

Medicinale cannabis zal alleen beschikbaar zijn voor mensen met een voorgeschreven recept. Er is reeds veel belangstelling voor het groene medicijn. Eindelijk is er ook een dienst op het eiland beschikbaar zonder dat patiënten naar het vasteland moeten.

Cannabisproef van een jaar

Het in Onchan gevestigde verkooppunt is de enige apotheek op het eiland die particuliere recepten voor medicinale cannabisproducten kan invullen. De dienst, en daarmee de cannabisproef, is twee keer vertraagd vanwege problemen het ministerie van Volksgezondheid en Sociale Zorg en het Britse ministerie van Binnenlandse Zaken.

Minister van Volksgezondheid, Lawrie Hooper, zei dat hij de frustraties van patiënten over de vertragingen deelde terwijl de dienst werd opgericht. Bewoners kunnen nu hun persoonlijke recepten afgeven, maar het kan zeven tot tien werkdagen duren voordat de medicatie op het eiland aankomt, zei een woordvoerster van de regering.

“Het is te hopen dat deze levertijd zal afnemen”, voegde ze eraan toe. Gegevens van de cannabisproef worden gebruikt om de behoeften van de bewoners en de vraag naar de producten op het eiland te beoordelen.

Bron: BBC.com (EN)

Gerelateerde artikelen

Laat een reactie achter

[adrotate banner="89"]