Consumenten wenden zich vaker tot cannabis voor geestelijke gezondheid en productiviteit

door drugsinc

Mensen wenden zich vaker tot cannabis voor geestelijke gezondheid en productiviteit

Een nieuwe studie van Eaze, een in Californië gevestigd cannabisbedrijf en -marktplaats, heeft een aantal opkomende trends en gebruikspatronen onder cannabisconsumenten tijdens de pandemie geïdentificeerd.

Bij het onderzoek waren 1.100 Eaze-klanten betrokken en werd gevraagd naar de rol die cannabis in hun leven speelt. Bijna de helft van de respondenten zei dat ze microdoseren voordat ze aan het werk gaan en bijna 40 procent zei dat ze cannabis gebruiken om hun productiviteit te verhogen.

Uit de studie bleek ook dat mensen, meer dan welke andere reden of voor hen motiverende factor dan ook, cannabis gebruiken om hun geestelijke gezondheid te behandelen.

Bovendien zei 40 procent van de respondenten dat ze cannabis consumeerden terwijl ze een nieuwe vaardigheid of hobby oppikten en 64 procent zei dat kunst en muziek de twee meest populaire activiteiten waren die deze consumenten met cannabis integreerden.

Die bevindingen komen overeen met de resultaten van een onderzoek in opdracht van Curaleaf Holdings, Inc., een in Massachusetts gevestigd cannabisbedrijf, afgelopen december in 2020.

Meer consumenten en enquetes onderzoek naar cannabis

Uitgevoerd door The Harris Poll en waarbij bijna 2.000 Amerikaanse volwassenen betrokken waren, zei meer dan de helft van de respondenten dat ze cannabis gebruikten om stress en angst te verminderen, terwijl 50 procent zei dat ze cannabis gebruikten om te ontspannen.

Dichter bij huis bleek uit een onderzoek onder leiding van het Centre for Addiction and Mental Health (CAMH) en eerder dit jaar gepubliceerd in de Journal of Addiction Medicine dat Canadezen hun cannabisgebruik tijdens de eerste golf van de pandemie verhoogden.

Het onderzoek bestond uit drie nationale enquêtes die tussen mei en juni 2020 werden afgenomen, waarbij iets meer dan de helft van de consumenten aangaf meer cannabis te consumeren tijdens de pandemie. De auteurs van het onderzoek veronderstelden dat “sociaal isolement, verveling, veranderingen in dagelijkse routines en extra stress en angst voor de toekomst” motiverende factoren waren.

“Deze studie is een belangrijke bijdrage aan ons algemene begrip van veranderingen in de patronen van middelengebruik voor alle drugs sinds het begin van de pandemie”, zei CAMH-hoofd van de verslavingszorg Dr. Leslie Buckley.

“We wisten al uit onze nationale enquêtereeksen over geestelijke gezondheid en middelengebruik voor pandemie dat er sinds het begin van de pandemie ook een constant hoog nationaal percentage van binge-drinken is. Hoe beter we begrijpen hoe COVID-19 het middelengebruik in Canada beïnvloedt, des te effectiever kunnen onze openbare beleidsmaatregelen zijn om de schade die gepaard gaat met een verhoogd gebruik te verminderen”, zei Dr. Buckley.

Bronnen o.a. AdWeek (EN), Healthing (EN), TheGrowthOp (EN)

Gerelateerde artikelen

Laat een reactie achter

[adrotate banner="89"]