Home Gezondheid Behandeling depressie kankerpatiënten: Paddo’s en Magic Mushrooms tonen veelbelovend

Behandeling depressie kankerpatiënten: Paddo’s en Magic Mushrooms tonen veelbelovend

door drugsinc

Paddo's en Magic Mushrooms tonen veelbelovend bij kankerpatiënten met depressie

Kunnen psychedelische medicijnen depressie bij kankerpatiënten behandelen? Ja, blijkt uit de resultaten van een recent klinisch onderzoek over dit onderwerp.

Aquilino Cancer Center in de Verenigde Staten, heeft afgelopen week veelbelovende nieuwe resultaten aangekondigd in een klinische proef voor het gebruik van psychedelische medicijnen voor de behandeling van depressie bij kankerpatiënten. De behandeling, psilocybine-ondersteunde psychotherapie, combineert een enkele dosis van 25 milligram psilocybine – ook wel bekend als paddo’s – met enkele uren psychotherapie voor, tijdens en na de ‘dosering’.

In de klinische proef duurde elke dosering van paddo’s ongeveer 8 uur en vond deze plaats in een rustige kamer met een therapeut. Tijdens de sessie droegen de deelnemers een koptelefoon met zorgvuldig samengestelde muziek en aangepaste slaapmaskers die het licht volledig blokkeerden.

Hoofdonderzoeker Manish Agrawal, MD, van Maryland Oncology Hematology, meldde dat 50% van de deelnemende kankerpatiënten aan het onderzoek 8 weken na hun doseringssessie in volledige remissie van hun depressie was. Bovendien zag 80% van de deelnemers hun depressiescores met minstens 50% dalen. (De studie mat depressie met de Montgomery-Åsberg Depression Rating Scale ofwel MADRS.)

Eerdere studies hebben aangetoond dat door paddo’s ondersteunde therapie de mentale gezondheidsscores verbeterde bij mensen met angst en depressie aan het einde van hun leven. De studie die in Aquilino werd uitgevoerd, was anders omdat het tot doel had klinisch significante depressie op een specifieke schaal te meten – MADRS – en ook omdat een deel van de therapie plaatsvond in een groepsomgeving.

Inzet psychedelica bij behandeling kankerpatiënten

Agrawal, een oncoloog, raakte betrokken bij psychedelische therapieën omdat hij te veel mensen depressief zag worden na een diagnose van kanker. Hij zei dat hij “zeer bemoedigd” was door deze resultaten en later dit jaar meer gedetailleerde resultaten verwacht.

“Dit is geen klein probleem”, zei hij. “Ongeveer een kwart van de 17 miljoen mensen met kanker in de VS heeft ook een klinische depressie – dat zijn maar liefst 4 miljoen mensen.”

Psilocybine is het actieve ingrediënt in paddo’s, dat, in combinatie met therapie, veelbelovend is gebleken voor de behandeling van een verscheidenheid aan psychische problemen, waaronder depressie, angst, obsessief-compulsieve stoornis, alcoholisme en zelfs roken. Verschillende universiteiten, waaronder Johns Hopkins, de University of California San Diego en Imperial College in het Verenigd Koninkrijk, doen diepgaand onderzoek naar deze opkomende medicijnen.

In feite is psilocybine een van de vele psychedelische stoffen die wetenschappers bestuderen voor behandeling van geestelijke gezondheid. Andere zijn LSD, DMT (ayahuasca) en mescaline (peyote). Veelbelovende vroege resultaten leidden ertoe dat de FDA de “doorbraakstatus” toekende aan sommige behandelingen, waaronder psilocybine-ondersteunde therapie voor therapieresistente depressie en MDMA-ondersteunde therapie voor PTSS, die binnen 2 jaar door de FDA kan worden goedgekeurd.

Bronnen o.a. Psyciatrictimes (EN), Stuff (EN), WebMD (EN), Wired (EN)

Gerelateerde artikelen

Laat een reactie achter