Crypto-fans proberen van 4/20 nu “Doge Day” te maken door de waarde van de Dogecoin munt te verhogen

door drugsinc

Crypto-fans proberen van 4/20 nu "Doge Day" te maken door de waarde van de Dogecoin munt te verhogen tot 69 cent

Het is bijna onmogelijk om te voorspellen hoe of wanneer een cryptocurrency omhoog zal schieten. Niemand had ooit kunnen weten dat Bitcoin of Ethereum zo groot zou worden als zij op dit moment al zijn.

De verbazingwekkende stijging van Dogecoin in de afgelopen week was verbazingwekkend genoeg, maar nu promoten voorstanders van de cryptocurrency een feestdag – Doge Day – voor geld dat eigenlijk niemand eerder serieus moest nemen. Voorstanders hopen dat Dogecoin op 20 april (jaja, Happy 4/20 – de cannabis feestdag) het bedrag van $ 1 zal bereiken – een week nadat het werd gewaardeerd op slechts 9 ¢.

#Doge day 420 - Stimulans van de Dogecoin, gebaseerd op een internetmeme
#Doge day 420 – Stimulans van de Dogecoin, gebaseerd op een internetmeme (afb.)

Dogecoin heeft al een aantal financiële mijlpalen bereikt die aan het begin van het jaar niet mogelijk leken. De marktwaarde bedraagt meer dan $ 50 miljard, waarmee het groter is dan Ford of de gehele Marriott hotelketen. En als het vandaag zijn doel nadert, zou het sommige nog veel grotere namen in de wereld qua marktwaarde zwaar kunnen gaan overtreffen.

Gebruikers van sociale media zijn van plan om de waarde van cryptocurrency “Dogecoin” op 20 april te verhogen, heeft TradingPlatforms, een website die de populairste handelsplatforms voor zijn gebruikers bijhoudt, gisteren aangekondigd.

De spraakmakende move wordt gepusht door gebruikers op sociale mediaplatforms Reddit en Twitter, in de hoop een impact te hebben die vergelijkbaar is met het vorige sociale media-evenement waarin het bedrijf GameStop zijn waarde op de aandelenmarkt liet verhogen door Reddit-gebruikers.

#Doge day 420

De gebruikers hopen 20 april te transformeren in een viering van Dogecoin, met de hashtag #Dogeday420 welke momenteel trending is op onder andere Twitter en Reddit. De online investeerders hopen de waarde van Dogecoin op deze aangegeven dag (4/20) vandaag met 69 cent te verhogen en door zeggen door te willen gaan tot een $ 4,20 aan waarde voor de cryptomunt.

“Gezien de recente winsten en interesse van Dogecoin, gecombineerd met de omvang van de Reddit- en Telegram-groepen die dit willen pompen, is de streefwaarde van 69 cent ruimschoots binnen bereik.”, zegt Rex Pascual, redacteur bij TradingPlatforms.

“We zagen wat er gebeurde bij GameStop toen deze digitale gemeenschappen campagnes voor het pompen van investeringen coördineerden en erin slaagden de voorraad naar recordniveaus te brengen.”

Dogecoin is een cryptocurrency waarvan het ontwerp dient als een verwijzing naar de populaire ‘doge’-internetmeme, waarin een Shiba Inu-hond op een grappige manier op dingen reageert.

Bronnen o.a. Coindesk (EN), Distractify (EN), Fortune (EN), JPost (EN)

Gerelateerde artikelen

Laat een reactie achter

[adrotate banner="89"]