5 tips om te overwegen bij het investeren in marihuana aandelen

door drugsinc

5 tips om te overwegen bij het investeren in marihuana aandelen

Voor veel investeerders lijkt investeren in de wiet markt misschien lucratief. Het huidige scenario laat zien dat mensen de neiging hebben om geïntrigeerd te raken door de legalisering van cannabis in Canada. Deze hype wordt nog verder versterkt door de voortgang van de legalisatie door staten in de VS en door soortgelijk beleid van andere landen, waaronder Australië.

Marktanalisten en experts voorspellen ook het potentieel voor de groei van marihuana aandelen. Het huidige marktonderzoek verwacht een samengesteld jaarlijks groeipercentage (CAGR) van 18,1 procent, en de wereldwijde legale marihuanamarkt zal tegen 2027 ongeveer € 62,5 miljard ($ 73,6 miljard) bereiken. Verrassend genoeg bleef de wietindustrie veerkrachtig, in tegenstelling tot andere aandelen, die ineenzakten tijdens de aanhoudende pandemie waarbij de aandelen zich herstelden na een korte aanvankelijke daling.

Betekent dit dat investeren in marihuana stocks de beste beslissing is voor investeerders en consumenten? Niet precies. Met zoveel wietaandelen die op de markt beschikbaar zijn, is het moeilijk om te beslissen welke aandelen winst kunnen opleveren. Het kopen en verkopen van deze aandelen kan ook verschillen van het investeren in blue-chips. Een enkele onnauwkeurige beslissing kan tot forse verliezen leiden. Daarom zijn hier vijf van dergelijke tips die je zullen helpen succesvol te investeren in marihuana aandelen.

1. Investeer in de grote spelers

De meeste cannabisbedrijven vallen onder de categorie van de kleine en micro-cap. De marktkapitalisatie van deze bedrijven bedraagt minder dan 250 miljoen USD. Het betekent dat ze een enorme groei kunnen bieden, maar ook kwetsbaar zijn voor volatiliteit in termen van verkoop. Grote spelers kunnen deze fluctuaties opvangen en kunnen op lange termijn winst genereren. Zoek tijdens het beleggen naar de namen die worden vermeld op de NASDAQ en de New York Stock Exchange.

Alle bedrijven die hier worden vermeld, voldoen aan de verantwoordings- en transparantieregels en de marktwaarde van het publieke aandeel bedraagt minimaal 40 miljoen USD. Andere gedecentraliseerde markten hebben geen betrouwbare informatie over de bedrijven en hun vereisten voor notering zijn ook niet strikt. Als beginner is het raadzaam om te investeren in grote cannabisbedrijven voor veilige handelspraktijken.

2. Diversifieer je cannabisportfolio

De cannabisindustrie bevindt zich nog in de kinderschoenen. Omdat wietaandelen in de toekomst onderhevig zijn aan volatiliteit, kunnen enkele bedrijven groeien als marktleiders en enkele bedrijven sluiten. Daarom is diversificatie van de aandelen noodzakelijk. Het betekent investeren in bedrijven die zich bezighouden met verschillende medische en recreatieve marihuanaproducten. Door je geld te verdelen over bedrijven die marihuanaproducten zoals marihuana-toppen produceren, telen en verkopen, kun je verliezen op afstand houden. Je hebt meer kans om te profiteren van andere aandelen als er een niet goed presteert.

3. Wees geduldig tijdens het beleggen

Hoge schommelingen zorgen ervoor dat de aandelen in een zogenaamde “bearmarkt” (bearish) terechtkomen. Uit de rapporten van juni 2019 blijkt bijvoorbeeld dat elk populair aandeel verlies leed. Aan de andere kant laat een NASDAQ-rapport in mei 2020 zien dat verschillende wiet aandelen ondanks de pandemie omhoog zijn gegaan. Het betekent dat ze nu in een bullmarkt zijn gevallen. Daarom kan de volatiliteit van marihuanavoorraden winstgevend lijken, aangezien de aandelenkoersen plotseling kunnen stijgen. Het belangrijkste is dat je je geen zorgen hoeft te maken over de constante veranderingen. Wacht enige tijd zodat je de vruchten kunt plukken van jouw investering.

4. Leer meer over de producten

Cannabisbedrijven zijn betrokken bij de groei, ontwikkeling, onderzoek, productie en distributie van verschillende producten. Deze producten omvatten eetwaren, oliën, tincturen, verdampers, rauwe bloemen en andere farmaceutische medicijnen. CBD-olie is het marihuanaproduct dat het meest in beweging is en het marktaandeel kan tegen 2024 zo’n $ 3782 miljoen bedragen. Ondertussen zal de markt voor eetbare producten tegen 2022 ook met $ 4,1 miljard stijgen.

Tincturen, vapes, capsules, lemon skunk en andere producten hebben ook hun aandeel in de groeisnelheid. Leer daarom, voordat je investeert, over verschillende producten en kies wat het beste bij jou past in termen van aandelenkoers, volatiliteit en winstgevendheid.

5. Beperk de bestellingen

Marihuana-aandelen hebben een grotere spreiding. Door small market caps is er een aanzienlijke kloof tussen de bied- en laatprijzen. Het verhoogt het risico en de volatiliteit van de aandelen. Plaats tijdens het kopen en verkopen van wiet aandelen een limietorder. Hierdoor kun je transacties uitvoeren tegen een specifieke prijs. Als je koopt, voert jouw aandelen broker de openstaande order uit of tegen de door jou ingestelde prijs. Tijdens het verkoopproces kun je doorgaan met de bestelling tegen de ingestelde prijs of zelfs proberen erboven te gaan. Met beperkende orders kun je nu de investering in deze volatiele markt beschermen en prijsverschuivingen voorkomen.

Concluderend

Voor elke investering is een due diligence-rapport vereist. Voor een cannabisbedrijf kies je om te investeren, dan analyseer je zijn staat van dienst. Bekijk het bedrijfsoverzicht, de informatie van de concurrenten en hoe het groeit en uitbreidt om winstgevendheid te bereiken. Volg ook de bovenstaande punten om ervoor te zorgen dat jouw zuurverdiende geld veilig is en voldoende winst oplevert. Onthoud dat cannabis een veelzijdige en groeiende markt is met lage aandelenkoersen. Met de juiste kennis en slimme beslissingen is dit misschien de beste tijd om in cannabis aandelen te investeren.

Gerelateerde artikelen

Laat een reactie achter

[adrotate banner="89"]