skip to Main Content
Menu
De 14 Beste Activiteiten Om Te Combineren Met Cannabis

De 14 beste activiteiten om te combineren met cannabis

Spread the love ✌🏼

Bekijk het kleurenpalet van de wereld, voel de wind, geniet van de zon…

Kiezen voor het roken van cannabis kan therapeutisch zijn en om een aantal aandoeningen te verlichten, van slapeloosheid tot de bijwerkingen van chemotherapie. Maar het is ook een uitstekende manier om een persoonlijk evenwicht te bereiken en ons algehele gevoel van welzijn te vergroten.

Een lijst met 14 activiteiten die je cannabiservaring zullen maximaliseren:

Muziek luisteren

Stap in een comfortabele stoel, zet een hoofdtelefoon van goede kwaliteit op en kies een album dat iets voor je betekent. De meeste mensen zijn het erover eens dat het beter is om naar muziek te luisteren als je stoned bent. Het deel van ons brein dat verbanden tussen ideeën trekt, wordt gestimuleerd als we high zijn en muziek zit boordevol metaforen en patronen.

Een dutje doen

Een dutje doen is een uitkomst als je veel medicijnen gebruikt. Je kunt op je bank naar een ver land afdrijven of in een zalige afgrond van het slapen vallen. De juiste soort cannabis kan je helpen weg te dromen en wat broodnodige rust in te halen. Als roken en slapen geen juiste combinatie voor je zijn, dan kun je ook CBD producten proberen waar je mogelijk beter op reageert.

Een bad nemen

Als je doodmoe bent of als je spieren pijn doen, is een warm bad altijd uitnodigend. Als je eenmaal het decor hebt gecreëerd met geurkaarsen en wat ontspannende deuntjes, waarom steek je dan geen joint aan? Het is duidelijk dat de hand die je joint beet houdt, droog moet blijven, wat een beetje coördinatie vereist bij het klimmen in het water. Maar als je dit eenmaal gewend bent, bereik je een mooi fysiek en psychologisch rust moment.

Doe een workout met wiet

De sportschool kan een vermoeiende ervaring zijn: dezelfde oude machines, dezelfde oude routine. Wat is de oplossing? Verfris je training door een buzz op te wekken voordat je gaat zweten. Cannabis geeft je metabolisme een boost. Voor hardlopers verlicht het de verveling van het plaatsen van de ene voet voor de andere. Trouwens, de zogenaamde ‘runner’s high‘ lijkt veel op de cannabiservaring, omdat lichaamsbeweging het endocannabinoïdesysteem op dezelfde manier activeert als bij het blowen.

Voor degenen die kiezen voor fitnessapparaten, die zijn ontworpen om individuele spiergroepen te isoleren, kun je met cannabis beter focussen op de samentrekking van die spieren. Veel yogaliefhebbers zweren bij cannabis omdat het het lineaire denken marginaliseert en het bewustzijn richt op de ademhaling en de juiste afstemming.

Maak je huis schoon

Niemand zal zeggen dat cannabis huishoudelijk werk leuk maakt. Maar het maakt het tenminste draaglijk. Zelfs als je het wekenlang hebt uitgesteld, leidt een buzz je terug naar een ordelijk bestaan. In plaats van je te concentreren op de rotzooi en het werk dat nodig is om het te elimineren, zal cannabis je een gevoel van prestatie kunnen brengen – tot aan euforie! Besteed aandacht aan je denkprocessen. Je zult merken dat je geest zichzelf vermaakt terwijl je door de badkamer schrobt. Het springt vrolijk van onderwerp naar onderwerp en wikkelt zich rond aangename ideeën. Je lost problemen op en vindt oplossingen.

Speel met je kinderen

Kijk hoe jonge kinderen spelen. Ze praten met hun speelgoed en verzinnen verhalen. Ze leven in een wereld van verbeelding. Helaas doen volwassenen dat normaal niet meer. Maar als je hun games wilt spelen en de wereld wilt ervaren zoals zij die zien, kunnen een paar trekjes van een joint de oplossing zijn. Hoewel de meesten liever anoniem blijven, zeggen veel ouders dat cannabis hun relaties met hun kinderen verbetert. Het creëert vreugde en dwaasheid, wat nieuwe manieren van spelen met je kinderen genereert. Het kan je ook hetzelfde gevoel van verwondering geven dat kinderen van nature hebben.

Naar de film gaan

Zodra de regels voor sociale distantiëring vanwege de corona versoepelen, is het tijd om je internetverbinding een klein beetje pauze te geven en je online streamingdienst eens te verruilen voor een avondje film kijken op het grote doek. Neem een paar uur de tijd en nestel je in een grote, donkere, comfortabele bioscoop, die nog steeds een uitstekende locatie is voor entertainment, vooral als je van tevoren cannabis hebt kunnen nemen. Al je zintuigen zijn gedempt, behalve zicht en geluid. En omdat cannabis empathie lijkt te bevorderen, wordt onze betrokkenheid bij de actie op het scherm versterkt. (Opgelet: vermijd non-stop actiefilms met plots waarin complotten van de overheid zijn betrokken, zoals de films van Jason Bourne want je zal waarschijnlijk hopeloos verdwalen).

Schrijven

Weed kan helpen met de zogenaamde writer’s block. Als je stoned bent, kun je even de tijd nemen om na te denken en op te schrijven waar je gedachten, fantasieën en dromen over gaan. Cannabis stelt je ook in staat om gemakkelijker te brainstormen over de kant die je op wil met je werk of werkzaamheden.

Als kunstenaar aan de slag

Als je high bent, is kunst leuker, punt. Vanwege de verschuiving in denken en perspectief die plaatsvindt terwijl je high bent, is de kunst die je produceert meestal anders dan wat je normaal zou creëren. Als je wat plezier wilt hebben en uit je typische zone wilt komen, dan kan het roken van een blow voordat je je verf eruit haalt, tot fantastische resultaten leiden.

Uit eten gaan

Waarschijnlijk hoeft dit niet worden uitgelegd? Zorg ervoor dat je goede trek hebt en hongerig bent en neem dan een paar trekjes van een joint voordat je de deur uit gaat voor een voortreffelijk diner. We beloven dat de maaltijd nog exquise zal zijn. Je zult versteld staan van elk aperitief, soep, salade, voorgerecht en decadent dessert dat je aan tafel zal verorberen.

Trek erop uit, ga de natuur in

Zo vaak nemen we de natuurlijke wereld als vanzelfsprekend aan. Maar het staat voor ons klaar, wachtend op ons – het strand, het bos, de bergen, de hectares open land waarmee we gezegend zijn. Het herstellen van die verbinding is essentieel voor het gezond verstand van volwassenen. Word wakker en ga naar buiten – en neem de tijd. Bekijk het kleurenpalet van de wereld, voel de wind, geniet van de zon. Laat je zorgen en problemen afnemen.

Tijdens de seks, voor extra genot

Eerlijk gezegd weten we niet goed waarom iemand seks zou hebben zonder een blow te roken! Het bewijs is grotendeels anekdotisch, maar cannabisgebruikers melden dat hun fysieke uithoudingsvermogen wordt verbeterd en dat de duur van de acties zelf toenemen. Cannabis verlicht de angst, waardoor je ten volle kunt genieten van de ervaring, of je nu plezier geeft of ontvangt.

Gebed en meditatie

Volgens Rastafarianism: “Het kruid is de sleutel tot het nieuwe begrip van het zelf, het universum en God. Het is het voertuig voor kosmisch bewustzijn”. Cannabis was een integraal onderdeel van oude beschavingen en religies. Naarmate de plant meer geaccepteerd wordt, vallen de oude, dogmatische verboden die waarschuwen dat er iets tussen jou en de Schepper blijft staan.

Christenen die van cannabis houden, vinden steeds meer gemeenschap onder gelijkgestemde gelovigen. Je hoeft natuurlijk niet in God te geloven om de vruchten te plukken van door cannabis versterkte meditatie. Voorstanders staan erop dat cannabis de geest tot rust brengt en een diepe stilte mogelijk maakt.

Bekijk het nieuws (zonder te schreeuwen)

Als er ooit een tijd was dat we de verlichting nodig hebben die cannabis biedt, dan is het nu. In de afgelopen drie en een half jaar zijn we getuige geweest van een oorlog tegen immigratie, aanklachten tegen de nieuwsmedia, Russische inmengingen, politiegeweld tegen de zwarte gemeenschap, en nu … COVID-19. Tijd om door te gaan en te kijken wat er daarna gebeurt, terwijl je je herinnert dat bijvoorbeeld de verkiezingen in een land als Amerika niet ver weg zijn!

Bronnen o.a. 420Science (EN), TheGrowthOp (EN)

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Back To Top