skip to Main Content
Menu
149 Telers Willen Staatswiet Kweken Voor Wietproef

149 telers willen staatswiet kweken voor wietproef

Spread the love ✌🏼

Voor de wietproef hebben zich 149 telers gemeld om staatswiet te kweken. Dat meldt het ministerie van Volksgezondheid. Het wietexperiment is een alternatief voor het gedoogbeleid. Er wordt gekeken of de verkoop van staatswiet in gereguleerde coffeeshops in tien deelnemende gemeenten werkt.

De aanvragen worden nu beoordeeld door de overheid. Naar verwachting worden de tien telers begin 2021 bekendgemaakt. Waarna de telers legaal wiet mogen leveren aan door de staat aangewezen coffeeshops. De cannabiskandidaten moesten een teeltvoorstel en veiligheids- en bedrijfsplannen overleggen. Ook worden de aanmelders getoetst op integriteit.

Alternatief voor gedoogbeleid

Het Nederlandse gedoogbeleid is achterhaald. Het verkopen van cannabis waarvan de teelt en de inkoop verboden is, is niet meer te verantwoorden. Deze cannabis is namelijk onlosmakelijk verbonden met het criminele circuit. Om dit in te perken biedt de wietproef wellicht soelaas. Het telen, de in- en verkoop van staatswiet is straks volledig legaal, waarmee cannabis wellicht uit de criminele hoek wordt gehaald.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Back To Top