skip to Main Content
Menu
De Stad Delhi In India Is De Derde Grootste Verbruiker Van Cannabis In De Wereld, Zo Blijkt

De stad Delhi in India is de derde grootste verbruiker van cannabis in de wereld, zo blijkt

Spread the love ✌🏼

Delhi staat niet alleen op de derde plaats van meeste cannabis gebruik, maar staat ook in de top tien van steden voor goedkoopste wiet ter wereld.

Delhi, de stad in India met een stereotype van het hoog oplopen van de politiek, macht en Punjabi-muziek, lijkt ook hoog te scoren bij het gebruik van wiet.

Volgens een nieuwe studie is de nationale hoofdstad van India de op twee na grootste cannabisconsument ter wereld, met 38,26 ton ofwel 38,260 kg.

De Cannabis Price Index

De studie, ‘2018 Cannabis Price Index’, uitgevoerd door ABCD, een datagedreven mediacampagne, heeft nieuwe gegevens vrijgegeven die het aantal marihuanakoppen en growshops in 120 steden over de hele wereld uitlichten.

De studie keek naar de eerder uitgebrachte Cannabis Price Index 2018 en onthult welke locaties over de hele wereld klaar zijn om cannabislegalisatie te omarmen.

2019 09 10 De stad Delhi in India is de derde grootste verbruiker van cannabis in de wereld zo blijkt highest consumption
Weed Index – Grootste verbruikers (bron)

In de studie staat Delhi in de top 10 van steden met de hoogste en meest cannabisconsumptie, na New York (VS) en Karachi (Pakistan). Mumbai haalt ook de top tien, gerangschikt op plaats zes, met een gemiddelde van 32,38 ton, of 32.380 kg.

De legaliteit en illegaliteit van cannabis in India

Hoewel het gebruik van cannabis in Delhi beschreven wordt als ‘gedeeltelijk’ legaal, blijft de legaliteit van cannabis in India grotendeels verwarrend.

‘Cannabis’ in India kan worden gedefinieerd onder twee noemer, hennep- en cannabisplant.

Hoewel een cannabisplant elke plant van het geslacht cannabis kan zijn, hennep ook bekend als ‘charas’, ‘is de afgescheiden hars, in welke vorm dan ook, ruw of gezuiverd, verkregen van de cannabisplant en omvat ook geconcentreerde bereiding en hars bekend als hasjolie of vloeibare hasj, ganja, of de bloeiende vruchtentoppen, en elk mengsel, met of zonder enig neutraal materiaal, van een van de bovenstaande vormen van cannabis of een daarvan bereide drank’, is in India onder de wet gereguleerd, onder de verdovende middelen en Pyschotropic Substances Act, 1985.

‘Bhaang’, het populaire drankje dat tijdens Holi werd gemaakt, valt buiten de definitie van ‘cannabis’ omdat het ‘zich verzette tegen de intolerantie voor de sociale en religieuze gewoonten van India’.

In wezen verbood NDPS de productie en verkoop van cannabishars en bloemen, maar stond het gebruik van de bladeren en zaden toe, waardoor de staten de laatste konden reguleren.

Wat dit impliceert is dat terwijl ‘charas’ en ‘ganja’ productie illegaal is, maar zaden en bladeren, die ‘bhaang’ vormen, legaal zijn.

Tevens is cannabis zeer goedkoop te verkrijgen in India

De studie toont ook aan dat Delhi in de top 10 van steden staat voor de minst dure steden ter wereld, met een kostprijs van slechts 4,38 USD (ofwel nog geen € 3.00 euro) per gram.

Verrassend genoeg verschijnt India niet in landen waar marihuana winstgevend zou zijn als het zou worden belast door de overheid.

Amsterdam in Nederland, dat op elke bucketlist voor wiet liefhebbers lijkt te staan, staat op de 56e plaats met een jaarlijks verbruik van 3,6 ton, wat slechts een 10e van Delhi is!

Lees meer op News18 (EN, bron), WeedIndex (EN, bron) en QZ (EN, bron)

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Back To Top