Home Cannabis Geen boetes uitgeschreven sinds invoer cannabisverbod in Amsterdam

Geen boetes uitgeschreven sinds invoer cannabisverbod in Amsterdam

door Team Inc.

amsterdam-cannabisverbod

In de twee maanden sinds de gemeente Amsterdam een ​​verbod op het openbaar roken van wiet heeft ingevoerd, heeft de politie nul boetes uitgedeeld, meldt Het Parool.

Eind mei voerde de gemeente in delen van de Nederlandse hoofdstad strengere regels in voor alcohol- en cannabisgebruik om de geluidsoverlast en overlast voor omwonenden te verminderen.

100 euro voor cannabisjointje

Sinds twee maanden krijgt iedereen die wiet rookt op de Dam, het Damrak, de Nieuwenmarkt of op de Wallen een waarschuwing of een boete van 100 euro. De Nederlandse politie heeft tot nog toe echter nog nul boetes uitgedeeld onder de nieuwe regels sinds de inwerkingtreding op 25 mei.

Dit nieuws is misschien niet zo verwonderlijk, want Halsema gaf bij de bekendmaking van de wetswijziging in februari toe dat het lastig te handhaven zou zijn: “De implementatie in de praktijk is complex en zal altijd moeten worden afgewogen tegen de andere problemen in het gebied op dit moment. Als handhavingslijn is afgesproken dat overtredingen zoveel mogelijk worden aangepakt.” Dat blijkt tot op heden niet gelukt, want reken maar dat er in die twee maanden een hoop cannabisjointjes zijn gerookt.

Bron: iamexpat.nl (EN)

Gerelateerde artikelen

Laat een reactie achter