DEA kondigt einde aan van 50 jaar monopolie: meer opties om cannabis te verkrijgen voor onderzoekers in VS

door drugsinc

2021-05-24 - DEA kondigt einde aan van 50 jaar monopolie- meer opties om cannabis te verkrijgen voor onderzoekers in VS - cover.jpeg

Verenigde Staten – Al meer dan 50 jaar is een boerderij aan de Universiteit van Mississippi de enige cannabisleverancier voor de in de VS (door FDA) goedgekeurde onderzoeken. De DEA kondigde onlangs verandering aan.

Het cannabis onderzoeksprogramma begon in 1968 nadat de school een contract had gekregen met de federale overheid om cannabis te kweken, verwerken en verkopen voor onderzoeksdoeleinden. En bijna net zo lang wordt de cannabis die op de boerderij wordt gekweekt, belasterd vanwege de slechte kwaliteit, waardoor bezorgdheid ontstaat over de geldigheid van deze onderzoeken waarvoor het cannabis product in de basis nou zo belangrijk is.

Maar onderzoekers hebben straks meer mogelijkheden. Vorige week maakte de Drug Enforcement Administration (DEA) bekend dat nieuwe telers eindelijk groen licht hebben gekregen.

“DEA nadert het einde van zijn beoordeling van bepaalde aanvragen voor marihuanakwekers, waardoor het binnenkort extra entiteiten kan registreren die gemachtigd zijn om marihuana te produceren voor onderzoeksdoeleinden”, aldus het bureau in een persbericht.

George Hodgin, oprichter en CEO van het in Californië gevestigde bedrijf Biopharmaceutical Research Company, is een van de drie organisaties die tot nu toe zijn erkend als nieuwe teler. Hij noemde de aankondiging van DEA een “monumentale stap”.

“Dit soort langetermijndenken van de overheid zal bedrijven zoals de onze in staat stellen om een ​​federaal legale cannabismarkt te pionieren voor producten die zijn getest en goedgekeurd om het publiek te helpen,” vertelde Hodgin.

De DEA, die voor het eerst aankondigde in 2016 extra telers goed te keuren, heeft in de loop der jaren te maken gehad met talloze rechtszaken met betrekking tot het cannabis onderzoeksprogramma en het gebrek aan kwaliteitscannabis.

Beslissing van de DEA stelt onderzoek met betere cannabis in staat

De beslissing van de DEA betekent dat wetenschappers in staat zullen zijn om de soorten cannabis klinisch beter te bestuderen (afb.)
De beslissing van de DEA betekent dat wetenschappers in staat zullen zijn om de soorten cannabis klinisch beter te bestuderen (afb.)

De in Houston gevestigde advocaat Matthew Zorn, de co-lead lawyer in een Freedom of Information (FOIA) rechtszaak die vorig jaar werd aangespannen tegen de DEA en het Department of Justice, vertelde dat de beslissing betekent dat “wetenschappers in staat zullen zijn om de soorten cannabis klinisch te bestuderen die worden gebruikt, met daadwerkelijk goede cannabis.”

“Veel mensen zullen het belang daarvan misschien niet inzien, met de nationale cannabis legalisatie om de hoek. Wanneer weten we niet, maar de noodzaak van dit onderzoek is absoluut dringend. We kunnen nu zo snel mogelijk beginnen met groeien en hebben een voorraad voor onderzoekers om aan goede gegevens te komen”, zei Zorn.

Die gegevens zouden een klap moeten zijn voor een van de luidruchtigste argumenten tegen legalisatie, vooral dat er een gebrek aan bewijs is voor de veiligheid en werkzaamheid van medicinale cannabis.

“De grootste kritiek op dit moment tegen medicinale marihuana en legalisering van marihuana in het algemeen is dat er niet genoeg gegevens en onderzoek zijn”, zei Zorn. ‘Hopelijk krijgen we nu antwoorden”.

Bronnen o.a. Leafly (EN), MarijuanaMoment (EN), Mugglehead (EN), TheGrowthOP (EN)

Gerelateerde artikelen

Laat een reactie achter

[adrotate banner="89"]