Duizenden hectares cannabis in de bergen vernietigd door taskforce

door Team Inc.

2022-09-20-Duizenden hectares cannabis in de bergen vernietigd door taskforce

In haar laatste actie tegen de cannabisteelt in Himachal Pradesh in India (Kullu) heeft het Centraal Bureau voor Narcotica de afgelopen twee weken meer dan 1.032 hectare wiet vernietigd.

Door het bureau vrijgegeven dronebeelden tonen heuvels vol met gerijpte cannabis – verspreid over 10 vierkante kilometer – dat nog steeds een van de steunpilaren van de lokale ‘zwarte’ economie is.

Cannabis opsporen met drones en satellietbeelden

Het bureau handelde op basis van specifieke inlichtingen en zette vier teams in, aldus een persbericht. Officieren voerden verder onderzoeken uit, wat resulteerde in de detectie van meer illegale teeltgebieden. Er werden drones ingezet en er werden ook satellietbeelden van verdachte gebieden gemaakt.

Officieren klommen dagelijks tot 3500 voet boven de zeespiegel en kampeerden zelfs in gevoelige gebieden om de drugs te vernietigen. Het Central Bureau of Narcotics werkt onder het Department of Revenue. De vernietigen en ontmoedigen van de illegale teelt van cannabis en opium is een van haar belangrijkste taken. Het heeft soortgelijke operaties uitgevoerd in West-Bengalen, Jammu en Kasjmir, Arunachal Pradesh, Manipur en Uttarakhand, resulterend in het ontmantelen van 25.000 hectare illegale teelt van opium en cannabis door de jaren heen.

“Mission Crackdown zal met dezelfde kracht worden voortgezet in andere delen van het land”, zei Rajesh F Dhabre, commissaris voor verdovende middelen.

Bron: ndtv.com (EN)

Gerelateerde artikelen

Laat een reactie achter

[adrotate banner="89"]