skip to Main Content
Menu
Studie Met Mannen Richt Zich Op De Impact Van Cannabis En Seks Bij Seksuele Minderheden

Studie met mannen richt zich op de impact van cannabis en seks bij seksuele minderheden

Spread the love ✌🏼

Verenigde Staten – De studie uit British Columbia biedt inzicht in waarom mannen marihuana gebruiken voor seks, waaronder het maximaliseren van genot, het verminderen van remmingen en het verminderen van stress.

Uit een nieuwe studie is gebleken dat mannen cannabis gebruiken om te ontspannen, angst te verminderen en plezier te vergroten. Ze gebruiken ook cannabis om potentieel schadelijke medicijnen te vervangen die ze in het verleden gebruikten om hetzelfde resultaat te bereiken.

Bij het onderzoek waren 41 mannen uit de seksuele minderheid tussen 15 en 30 jaar betrokken. De term mannen uit de seksuele minderheid verwijst naar zowel cisgender als transgender volwassenen. Onderzoekers rekruteerden hen om deel te nemen aan interviews over hun gebruik van middelen tijdens seks. Tijdens de interviews onthulden velen dat ze marihuana gebruiken voordat ze zich bezighouden met seksuele activiteiten.

De onderzoekers van het onderzoek schreven: “De deelnemers aan het onderzoek meldden dat ze cannabis gebruikten om bepaalde fysieke en psychologische effecten te bereiken, waaronder het maximaliseren van plezier en gezelligheid met sekspartners en het verminderen van angst en remmingen.”

Cannabis als ‘strategische hulpbron’ voor seksuele vrijheid

De studie is een van de eerste die zich uitsluitend richt op jonge cisgender- en transgender-, homo-, bi- en seksuele minderheidsmannen. Onderzoekers definiëren seksuele minderheden als iemand met een andere seksuele geaardheid dan de meerderheid van de bevolking.

In de studie gaven de deelnemers aan dat veel van de voordelen van cannabis die vaak in andere contexten worden besproken, ook overgaan op het gebruik ervan tijdens seks. Dit omvatte het verminderen van symptomen van angst en het beheersen van pijn. Deelnemers aan de studie vertelden de onderzoekers bijvoorbeeld dat ze cannabis gebruiken ‘om plezierige fysieke sensaties te vergroten’ en ‘remmingen te verminderen en gevoelens van angst rond seksuele ontmoetingen te beheersen’.

Sommigen meldden ook dat ze cannabis gebruikten om gevoelens van ‘schaamte’ te verminderen. Dit kan een verrassing zijn voor diegenen die dachten dat de samenleving al lang geleden voorbij stigmatiserende homoseksualiteit was gegaan. De Centers for Disease Control and Prevention (CDC) in Amerika melden echter dat het stigma nog steeds bestaat tegen ‘homoseksuele, biseksuele en andere mannen die seks hebben met mannen’.

“Deze houding kan leiden tot afwijzing door vrienden en familie, discriminerende handelingen en geweld, en wetten en beleid met negatieve gevolgen”, meldde de CDC. Het kan van invloed zijn op iemands inkomen, toegang tot gezondheidszorg en kan leiden tot een slechte mentale gezondheid en vaardigheden om ermee om te gaan.

Cannabis helpt bij stress en angst

Gezien deze problemen is het niet verrassend dat de jonge mannen uit de seksuele minderheid in de studie ook meldden dat cannabisgebruik hen helpt om te gaan met de angst van het ontmoeten van partners over dating-apps. “Dating-apps kunnen je zelfrespect verbrijzelen omdat we er op foto’s allemaal beter uitzien dan in het echt. Er is dus veel angst bij het daadwerkelijk ontmoeten van de persoon (in het echte leven), en je weet wel, bepaalde verwachtingen.”, zei een deelnemer aan de studie.

Dat is een ander probleem dat wiet, met zijn ontspannende eigenschappen, de mensen heeft geholpen om ermee om te gaan.

Marihuana biedt mannen van seksuele minderheden ook een alternatief voor andere drugs die worden gebruikt in wat bekend staat als “chemsex”, wat verwijst naar het gebruik van stemmingsveranderende medicijnen tijdens seks. Over het algemeen worden deze medicijnen – die aanzienlijk gevaarlijkere stoffen kunnen bevatten – gebruikt voor alle redenen die de deelnemers aan het onderzoek gaven voor het gebruik van marihuana, aldus onderzoekers.

Ze schreven dat ze verder willen onderzoeken hoe “cannabis mogelijk schadelijkere drugs kan verminderen of vervangen bij seks.” Ze wijzen op studies die hebben aangetoond dat cannabis in andere situaties mogelijk meer verslavende en potentieel gevaarlijke drugs kan vervangen.

Bronnen o.a. GreenEntrepreneur (EN), TheConversation (EN), TheFreshToast (EN)

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Back To Top