Home Cannabis Wietsnoepjes massaal aangeboden via social media

Wietsnoepjes massaal aangeboden via social media

door Team Inc.

2020-09-21-Wietsnoepjes masaal aangeboden via social media

Een gevaarlijke trend. Dealers van wietsnoepjes die sprekend lijken op bestaande lekkernijen als Haribo, Skittles en Oreo. Deze vliegen over de online toonbank via sociale media. Meerder kinderen zijn vergiftigd en in het ziekenhuis beland.

Eerder schreven we al over dit fenomeen. De dealers van deze namaak producten begeven zich op populaire platformen als Snapchat, Instagram en Tiktok. Populair onder een zeer jonge doelgroep. Prijslijsten en koopjes worden verder verspreid op Telegram en Whatsapp.

Wietsnoepjes vol THC

Het gaat niet alleen om relatief onschuldige snoepjes en koekjes waar CBD is toegevoegd, maar in sommige batches zit een aanzienlijk hoge dosis THC. De psychoactieve stof die mensen stoned maakt. Zo circuleren er nepbeertjes van Haribo en Oreo koekjes onder de naam Stoneo. Kinderen komen online gemakkelijk in aanraking met deze edibles vermomd als normale producten. Er is niet alleen angst voor de volksgezondheid, maar de mogelijkheid bestaat ook dat het voor tieners erg makkelijk is om op deze manier wat bij te verdienen.

Alle politiediensten in Engeland, Schotland, Wales en Noord-Ierland zien het drugsprobleem voorbijkomen, 80% van de korpsen publiceerde erover of bevestigde dit aan Sky News. Er lopen verschillende juridische zaken tegen copycats van bestaande populaire snoepmerken.

Bron: AD.nl (NE)

Gerelateerde artikelen

Laat een reactie achter