Suriname ontwikkeld nieuwe standaard normen voor cannabis

door drugsinc

Suriname ontwikkeld nieuwe standaard normen voor cannabis

Door de Cannabis Standaarden te ontwikkelen heeft het Ministerie van Handel, Industrie en Toerisme (HI en T) bijgedragen aan de ontwikkeling van de cannabisindustrie voor medicinale en wetenschappelijke doeleinden in Suriname. Het is de bedoeling van deze normen, aangezien de wetgeving nog in ontwikkeling is, om mensen grip te geven wanneer ze willen beginnen met het kweken van medicinale en / of industriële cannabis.

HI en T benadrukken dat het voor medicinale en industriële doeleinden is en niet voor de volledige legalisatie van cannabis. Het overhandigen van de cannabisstandaarden is gedaan door het Surinaamse Standards Bureau (SSB) aan Minister Stephen Tsang. De eerste conferentie werd gehouden door het Department of Health in samenwerking met de Pan-American Health Organization (PAHO) op 29 en 30 juli 2019. Het doel van deze conferentie was ‘de cannabisindustrie te reguleren en te verplichten om een vergunning voor medicinale en wetenschappelijke doeleinden in Suriname ‘.De eerste stap die het ministerie van HI en T heeft gezet, is samen met de SSB te onderzoeken welke internationale standaarden er al bestaan op het gebied van medicinale en industriële cannabis, ook wel hennep genoemd. De SSB ging vervolgens op pad met deze informatie en identificeerde een aantal internationale normen.

De presidentiële commissie, verantwoordelijk voor de hennepwetgeving, heeft deze normen goedgekeurd. Naast deze commissie is ook input ontvangen van het Ministerie van Landbouw, Veehouderij en Visserij, die ook is opgenomen en opgenomen in de cannabisnormen. De SSB wijst erop dat deze normen slechts de eerste groep normen voor deze sector vormen.

Bronnen o.a. Culturu (NL), Suriname Herald (NL), SurinameNieuwsCentrale (NL)

Gerelateerde artikelen

1 opmerking

Suriname Nieuws 8 juli 2020 - 17:29

Very important news on Surinam, indeed!

Beantwoord

Laat een reactie achter

[adrotate banner="89"]