skip to Main Content
Menu
Legale Cannabis In Nepal? Het Kan Zomaar Gebeuren.

Legale cannabis in Nepal? Het kan zomaar gebeuren.

Spread the love ✌🏼

KATHMANDU, Nepal (AP) – Wetgevers van regerende partijen hebben voorgesteld marihuana te legaliseren in Nepal, waar het al generaties lang wordt gebruikt en beroemd was in de jaren ’60 van de tegencultuur.

Zesenveertig leden van de regerende Communistische Partij van Nepal dienden het voorstel in het parlement in om de productie en het gebruik van marihuana te legaliseren, zei partijwetgever Birod Khatiwada maandag.

Hij zei dat het bergachtige terrein van het Himalayagebergte geschikt is voor het gewas en dat arme boeren hiermee veel baat zouden hebben wanneer zij de kans krijgen om het te laten groeien.

“Het legaliseren van marihuana zal de arme boeren helpen. Omdat het grootste deel van de westerse wereld, wat eerder reden was om het in de eerste plaats illegaal te maken, het verbod al had beëindigd, zou Nepal ook het verbod moeten opheffen,” zei Khatiwada.

Debat en stemmen om te volgen

Over het voorstel moet in het Parlement worden gedebatteerd voordat wijzigingen in de bestaande wetgeving worden aangebracht.

Nepal was beroemd om het gebruik van marihuana en andere verdovende middelen in de jaren 1960 toen hippies hun weg naar Nepal vonden. Winkels en theehuizen adverteerden en verkochten het toen legaal.

Nepal maakte het illegaal in 1976 met de Narcotic Drugs Control Act. Gebruikers worden een maand gevangen gezet, terwijl mensenhandelaren voor maximaal 10 jaar naar de gevangenis kunnen worden gestuurd.

Marihuana wordt al generaties lang in Nepal gebruikt. Hoewel het illegaal is, wordt het bijna vrijuit gerookt tijdens het festival van de hindoegod Shiva, dat gepland staat voor later deze maand.

Bronnen o.a. Ganjapreneur (EN), Leafly (EN), NYTimes (EN)

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Back To Top