skip to Main Content
Menu
Frankrijk Heeft Onlangs De Aankoop En Het Bezit Van Kratom, Een Aziatische Psychotrope Drug – Verboden

Frankrijk heeft onlangs de aankoop en het bezit van kratom, een Aziatische psychotrope drug – verboden

Spread the love ✌🏼

Het is sinds vorige maand in Frankrijk verboden om kratom, een psychotrope plant afkomstig uit Zuidoost-Azië, te kopen of bezitten.

“Rekening houdend met de ernstige gezondheidsrisico’s die verbonden zijn aan de consumptie”, kondigde het National Medicines Safety Agency (ANMSA) aan.

Plaatsvervanger voor opiaten

Deze plant en zijn verbindingen “werden aan de lijst van psychotrope stoffen toegevoegd” bij een decreet gepubliceerd op 1 januari.

“Als gevolg daarvan zijn hun bezit en aankoop nu verboden”, aldus het National Medicines Safety Agency.

De bladeren van deze boom worden in infusie of poeder geconsumeerd en worden in de Verenigde Staten en Canada steeds vaker gebruikt, waar de promotors ervan verzekeren dat ze een goed alternatief zijn voor opiaten en een remedie tegen angst. Volgens de American Kratom Association, die gebruikers vertegenwoordigt, consumeren ongeveer vijf miljoen Amerikanen extracten van deze bladeren.

Verhoogde vergiftiging

Als het verschijnsel meer marginaal is in Frankrijk, meldde een verslavingsonderzoek in de periode 2007-2018 “een toename van het aantal intoxicaties in de afgelopen jaren (14 gevallen sinds 2016)” en “een overlijden” in een context “van polyconsumptie van geneesmiddelen en medicijnen “, onderstreept het Nationaal agentschap voor de veiligheid van medicijnen in Frankrijk.

Het onderzoek heeft aangetoond dat de consumptie van kratom “afhankelijkheid, ontwenningsverschijnselen, anorexia, gewichtsverlies, psychotische decompensatie en toxische hepatitis kan veroorzaken”, geeft de drug gendarme aan.

100 doden in de Verenigde Staten

De psychoactieve effecten van deze plant, waarvan de wetenschappelijke naam Mitragyna speciosa is, “zijn te wijten aan de vele alkaloïden die het bevat, in het bijzonder mitragynine en 7-hydroxymitragynine, actief op de opioïdereceptoren (morfinereceptoren)” aanwezig in de organisatie, verklaart de ANSM.

In de Verenigde Staten, waar kratom legaal is in 43 staten, registreerden de gezondheidsautoriteiten in april bijna 100 sterfgevallen met betrekking tot de consumptie tussen juli 2016 en december 2017. Het gezondheidsagentschap FDA publiceerde een waarschuwing met betrekking tot de import in 2012, wat betekent dat leveringen bij aankomst in de Verenigde Staten in beslag kan worden genomen en in 2017 een gezondheidswaarschuwing werd geven.

De meeste klanten krijgen hun benodigdheden van websites, sociale netwerken zoals Facebook en Instagram of van de Chinese marktplaats Alibaba. Het Bureau voor drugs en criminaliteit van de Verenigde Naties heeft de stof in 31 landen ontdekt.

Bronnen o.a. EN24 (EN), KratomScience (EN), Speciosa (EN)

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Back To Top