Lockdown zorgt voor toename cannabisgebruik en het thuis kweken van wiet

door drugsinc

Lockdown zorgt voor toename cannabisgebruik en het thuis kweken van wiet

Nederland – Uit recent onderzoek van het Trimbos-instituut blijkt dat er het afgelopen jaar sprake is van een toename van cannabisgebruik. Dat is te lezen op de site van nos.nl. Het gebruik van partydrugs en alcohol zijn daarentegen juist afgenomen. Oorzaak? Het coronavirus en de bijhorende maatregelen.

Oorzaak van toename wietgebruik

Dat het wietgebruik toeneemt gedurende het coronatijdperk is een logisch gevolg van alle samenkomstbeperkingen waar Nederland mee te kampen heeft. Het uitgaansleven ligt op z’n gat en festivals worden voorlopig nog even uitgesteld. Maar de behoefte onder jongeren om elkaar te ontmoeten en samen te feesten verdwijnt natuurlijk niet. Het gevolg is dat, vooral jongeren, thuis met elkaar afspreken.

Samen thuis chillen op de bank als alternatief

Nu Nederland in lockdown is en er een avondklok geldt, zal er moeten worden uitgekeken naar alternatieven om elkaar toch veilig te ontmoeten. Het blijkt dat de meesten (> 83%) elkaar thuis ontmoeten. Dan is het niet verwonderlijk dat cannabis een verbindende factor is geworden. Samen chillen, muziek luisteren en diepzinnige gesprekken voeren gaat nu eenmaal beter met een goed gedraaide joint.

Welke wiet kun je dan het beste roken?

Omdat grote groepen nu niet mogelijk zijn, ook niet thuis, kiezen jongeren ervoor om in kleine groepjes bij elkaar te komen. Niet om een vette raveparty op te starten, maar om de gezelligheid op te zoeken en samen te relaxen. De voorkeur van de ‘thuiszitters’ gaat dan ook uit naar een wietsoort dat ontspanning geeft en zorgt voor euforisch en vrolijk gevoel. Gezamenlijk genieten van die onmiskenbare couch-lock. Om dit te bereiken heb je de juiste wiet nodig. De Indica varianten zijn dan het meest geschikt. Denk aan: OG Kush of Blue Dream. 

Sativa wiet is minder in trek, want die geeft juist meer een explosieve en actieve high. Tenzij je thuis een enorm dansfeestje wilt organiseren, is Indica dus een betere keus voor een ontspannen avond met vrienden thuis.

Thuis kweken wordt steeds populairder

Dat het kweken van wiet hiermee ook populairder wordt, merkt Weedseedsexpress, een Nederlandse shop van wietzaden. Sinds maart 2019 is er een duidelijke stijging te zien van wietzaden kopen voor thuisgebruik. Zowel in Nederland als in de rest van de wereld. 

Hoewel de meeste bestellingen vanuit Europa bij Weedseedsexpress terechtkomen, is er ook vanuit Nederland een sterke vraag naar wietzaden ontstaan. In plaats van elke keer langs de coffeeshop te gaan, is er steeds meer behoefte om zelf wiet te kweken.

Thuis je eigen wiet kweken is vrij eenvoudig

De reden dat er steeds meer thuiskwekers bijkomen is ook omdat het kweken van eigen wiet niet heel ingewikkeld is. Het zijn dan ook vooral de autoflower zaden die veel worden verkocht. Want het kweken van wiet met deze zaden zorgt voor een gegarandeerde oogst omdat ze nauwelijks aandacht vragen. Autoflower zaden zijn vergevingsgezind.

Autoflowers zijn dus ideale wietzaden voor beginners zonder dat je hoeft in te leveren op smaak of kwaliteit. Het enige nadeel van deze autoflowers is dat de oogst iets minder is dan niet-autoflower zaden. Maar een snelle bloeitijd maakt weer veel goed. Zo houd je toch je wietvoorraad op peil, zonder al te veel inspanningen.

Naast het feit dat het kweken van je eigen wiet vrij eenvoudig is, heeft het nog meer voordelen. Denk aan geld. Wietzaden zijn goedkoper dan kant-en-klare wiet en je beschikt altijd over cannabis van jouw voorkeur.

Geen ervaring. Maar toch wiet willen kweken?

Heb je geen kweekervaring? Of vermoed je dat je geen groene vingers hebt? Maar je hebt ook geen zin om iedere keer kant-en-klare wiet te kopen? Dan vind je op de website van Weedseedsexpress een beginnershandleiding voor zowel binnen kweken als buiten kweken. Deze handleidingen zijn gratis beschikbaar.

Top 3 beste wiet tijdens lockdown

Zoals je al hebt kunnen lezen aan het begin van het artikel, kies je waarschijnlijk voor cannabis waar je samen met je vrienden relaxt van wordt in plaats van hyperactief. Om je alvast te helpen bij je keuze hebben we een Top 3 lijst samengesteld van ‘couch-lockdown’ autoflower zaden.

  1. Gorilla Glue Autoflower
  2. Northern Lights
  3. Blue Cheese
Cannabisgebruik neemt toe tijdens de lockdown. Wat is de top 3 wiet op dit moment?
Cannabisgebruik neemt toe tijdens de lockdown. Wat is de top 3 wiet op dit moment? (afb.)

Over Weedseedsexpress

Sinds 2005 zijn drie vrienden (Roger, Frank en David) vanuit hun passie voor wiet gestart met Weedseedsespress. Ze deelden kennis met elkaar over uiteenlopende soorten wietzaden en hoe je het beste deze zaden kon kweken. Uiteindelijke besloten ze hun connecties, kennis en ervaring op een andere manier te gebruiken. Door het via Weedseedsexpress met de wereld te delen. Op de website vind je bijna 100 verschillende soorten wietzaden van de hoogste kwaliteit die je geheel discreet kunt bestellen. 

Service

Service staat bij Weedseedsexpress hoog in het vaandel. Dit betekent een snelle levering en gegarandeerde hoge kwaliteit. Bestel je vóór 15.00 uur, dan worden de wietzaden de volgende dag bezorgd. En mocht de kwaliteit van de wietzaden tegenvallen, dan ontvang je gratis een nieuwe zending. Bovendien staat de helpdesk altijd klaar om vragen van klanten te beantwoorden. 

Gerelateerde artikelen

Laat een reactie achter

[adrotate banner="89"]