Erasmus MC doet onderzoek naar de werking van cannabis tegen kanker

door Team Inc.

2021-03-14- Erasmus MC doet onderzoek naar de werking van cannabis tegen kanker

Er is nog weinig bekend over de werking van cannabis tegen tumoren. Daar schreven we eerder al een artikel over. Toch is er wel veel anekdotisch bewijs. Om ook wetenschappelijk bewijs te verzamelen gaat Erasmus MC onderzoek doen naar cannabis als medicijn tegen kanker.

De stichting Embrace Life van Olga van Harmelen speelt hier een grote rol in. Bij haar werd jaren geleden een zeldzame hersentumor ontdekt. Olga probeerde wietolie als medicijn. En met succes! Sinds het gebruik kon ze stoppen met andere zware medicijnen als tramadol en prednison en is haar tumor niet meer gegroeid. “Alles staat stil en het is rustig in mijn hoofd.”

De stichting Embrace Life zamelt geld in voor het onderzoek. Op 8 maart startte het onderzoek. Het doel is om de effecten van bestanddelen in cannabis op hersentumorcellen te onderzoeken. Neurochirurg Sieger Leenstra leidt het onderzoek.

Wetenschappelijk onderzoek is nodig voor acceptatie

Volgens Leenstra bestaat dit onderzoek uit twee delen: “We gaan kijken naar het effect van cannabis op de tumorcellen, maar ook of het een versterkende werking heeft op bestraling en chemo. Zo kunnen we het genezingspercentage beter krijgen.” Olga hoopt dat het onderzoek effect heeft op het huidige beleid. Het hoogste doel is dat het een officiële behandelmethode wordt en die vergoedt wordt door de zorgverzekeraars. Zo heeft ook iedereen eenvoudiger toegang tot mediwiet.

Er moeten wel nog veel taboes doorbroken worden. Cannabis is niet alleen voor de high en voor de fun het heeft veel meer potentie. Het is zaak dat dit breed gedragen wordt en onderbouwt is met wetenschappelijk bewijs.

Lees meer op rijnmond.nl (Bron, NE)

Gerelateerde artikelen

Laat een reactie achter

[adrotate banner="89"]