Home Cannabis Clever Leaves claimt eerste EU-GMP-cannabiscertificering in Latijns-Amerika

Clever Leaves claimt eerste EU-GMP-cannabiscertificering in Latijns-Amerika

door Team Inc.

2020-07-09-Clever Leaves claimt de eerste EU-GMP-cannabiscertificering in Latijns-Amerika

Clever Leaves, een internationaal cannabisbedrijf met zijn belangrijkste activiteiten in Colombia, heeft de eerste EU-Good Manufacturing Practice-certificering in Latijns Amerika. Met deze certificering mag het bedrijf actieve farmaceutische ingrediënten (API), halffabrikaten en afgewerkte cannabisproducten voor medische doeleinden produceren in haar Colombiaanse fabrieken.

De certificering zal naar verwachting het vermogen van Clever Leaves om internationale markten te bedienen vergroten.

Certificering

EU-GMP is een essentiële vereiste voor het exporteren van medische marihuana – met name extracten – voor commerciële en medicinale doeleinden naar markten in de Europese Unie. “Elke fabrikant van geneesmiddelen die bestemd is voor de EU-markt, waar ter wereld deze zich ook bevindt, moet voldoen aan GMP”, stelt de website van de European Medicines Agency.

Een woordvoerder van Clever Leaves vertelde Marijuana Business Daily dat het Kroatische Agentschap voor Geneesmiddelen en Medische Hulpmiddelen in januari de faciliteiten van het bedrijf in Colombia heeft geïnspecteerd en deze week het certificaat heeft afgegeven. Slechts een handvol cannabisfaciliteiten in de wereld heeft EU-GMP-certificering om extracten te produceren.

Voor zover bekend is dit de enige cannabisproducent met het bewuste certificaat voor een cannabisfaciliteit in Latijns-Amerika. Hoewel de export van medische bloemen met een hoog THC-gehalte naar de Europese Unie zonder EU-GMP-certificering onder bepaalde voorwaarden mogelijk is, staat Colombia de export van bloemen voor commerciële doeleinden niet toe. Hierdoor hebben de Colombiaanse producenten weinig andere speelruimte dan het behalen van de EU-certificering als ze medicinale extracten die uit Colombia zijn vervaardigd naar de EU willen exporteren. Clever Leaves streeft ondertussen naar een notering op de Nasdaq-aandelenmarkt.

Lees meer op mjbizdaily.com (Bron, EN)

Gerelateerde artikelen

Laat een reactie achter