Marokkaans bedrijf bouwt aan eerste cannabislab

door Team Inc.

Teelt-van-cannabis

Bio Cannat, de eerste Marokkaanse coöperatie die toestemming heeft om cannabis en producten voor industrieel en medisch gebruik op de markt te brengen en te exporteren, is vorige week begonnen met de bouw van zijn eerste laboratorium.

Marokko nam in 2021 wetsvoorstel 13-21 aan, waarmee het Noord-Afrikaanse land op een groeiende lijst van landen in Afrika komt te staan die het gebruik van wiet voor medische en therapeutische doeleinden toestaan.

Cannabislaboratorium

Bio Cannat bevestigde het nieuws vandaag aan Morocco World News (MWN) en benadrukte dat het gaat om de bouw en niet om de opening van het laboratorium. Eerder deze week berichtten verschillende Marokkaanse en internationale media ten onrechte over een eerste laboratorium voor medisch en industrieel gebruik van marihuana. Bio Cannat ontkende die informatie en vertelde MWN dat de veelbesproken verklaring betrekking had op “de start van de bouwwerkzaamheden en niet op de opening”.

In een verklaring benadrukte Bio Cannat dat het toestemming had verkregen als onderdeel van de tien vergunningen die in oktober 2022 door het Nationaal Agentschap voor activiteiten met betrekking tot cannabis zijn afgegeven. Het laboratorium wordt gebouwd in de regio Chefchaouen. Er zullen landbouwexperimenten plaatsvinden met enkele boeren in de regio Chefchaouen. Marokko wil ervoor zorgen dat de legalisering van cannabis voor industrieel gebruik ten goede komt aan legale cannabisboeren.

Bron: maroccoworldnews.com (EN)

Gerelateerde artikelen

Laat een reactie achter

[adrotate banner="89"]