skip to Main Content
Menu
Dubbelspel Van Europol: Twee Grote Drugsnetwerken Ontmanteld

Dubbelspel van Europol: twee grote drugsnetwerken ontmanteld

Spread the love ✌🏼

Deze week werden er twee grote drugsnetwerken ontmanteld die verband houden met grootschalige cocaïne en cannabissmokkel. Er zijn diverse arrestaties verricht waaronder in Nederland.

De bende die werd opgerold in verband met cocaïnehandel staat bekend als Kompania Bello. De actie maakte een einde aan een langlopend onderzoek onder leiding van de Italiaanse justitie.

Albanese misdaadgroep opgerold

Deze grote vangst is het resultaat van een samenwerking tussen de Nederlandse en Italiaanse politie tegen de professionele georganiseerde misdaad. Na diverse invallen volgden 20 arrestaties in Italië, Duitsland, Griekenland, Roemenië, Hongarije, Spanje, Nederland en Albanië. Europol beschouwd de actie als een van de grootste ooit tegen de Albanese georganiseerde misdaad. Er werden in de loop van het 5-jarig onderzoek bijna 4 ton cocaïne en 5,5 miljoen euro aan contanten onderschept en in beslag genomen.

Marokkaans cannabisnetwerk ontmanteld

Ook werden deze week 64 verdachten gearresteerd in een zaak die verband houdt met illegale cannabissmokkel vanuit Marokko. In samenwerking met de Spaanse politie (guardia civil) die ruim 250 agenten inzette lukte het om de bende Los Pinchos op te pakken. Alle arrestanten hebben de Spaanse nationaliteit. Uit een verklaring van Europol blijk dat de bende drie tot zes ton cannabis per maand van Marokko naar Spanje smokkelde met zogenoemde go-fast speedboten. Er werden zes boten, zestien voertuigen en acht ton aan cannabis in beslag genomen.

Bronnen o.a. crimesite.nl en bladna.nl

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Back To Top